Štampano 10.500 ulaznica za meč protiv Velsa

0
5
Štampano 10.500 ulaznica za meč protiv Velsa
Bih – Fudbalska reprezentacija BiH 10. oktobra u Zenici dočekuje Vels u okviru kvalifikacija za EP.

Uzimajući u obzir  izuzetnu važnost svih utakmica koje naša reprezentacija igra u  kvalifikacijama  za odlazak na Evropsko prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, a posebno važnost utakmice BOSNA I HERCEGOVINA – VELS, koja će biti odigrana na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici,  10. 10.2015. godine (20:45sati), kao i zbog  ostalih  bezbijedonosnih priprema  vezanih za nastup naše reprezentacije u Zenici, Nogometni/Fudbalski savez BiH je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica za utakmicu sa VELSOM.

Već  sada utakmica  pobuđuje ogromno interesovanje navijača, posebno onih koji iz raznih razloga nisu mogli pratiti nastupe naše reprezentacije u prošlim utakmicama, a željeli bi da vide naše zmajeve uživo.

Savez je već primio veliki broj  zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu, i već sada je izvjesno da će biti prodan puni kapacitet stadiona u Zenici.

Zbog limitiranog kapaciteta i ustanovljenih sigurnosnih procedura  štampano je 10.500 ulaznica za prodaju, a cijene su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok),  20 KM ( sjever i jug).

Poslije  neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena,  u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA  i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH,  prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bice izvršena  na slijedeći način:

1.       Prodaja 5.500 ulaznica putem poslovnica  ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“

Prema definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

a)      Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,

b)      Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,

c)       Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom  mjestu,

d)      Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti objavljen putem sredstava informisanja,

e)      NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,

 

2.       Neposredna prodaja 4.275 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanim broju ulaznica:

a)      Igrači „A“ reprezentacije

b)      Stručni štab „A“ reprezentacije

c)       Organizovane i registrovane navijačke grupe  reprezentacija BiH

d)      Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija

e)      Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza

f)       Klubovi Premijer lige BiH

g)      Članovi organa i tijela NS/FS BiH

h)      Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH

i)        Sponzori i partneri NS/FS BIH

j)        Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa

k)      Administracija NS/FS BiH

Shodno ugovoru za organizaciju Kvalifikacionih utakmica, 725 ugovorenih i rezervisanih ulaznica bit će isporučeno FF Velsa, koji će shodno svojim procedurama provesti prodaju istih u Velsu za svoje navijače.

Posebna napomena:

Shodno odluci NS/FS BiH koja je donesena pred utakmicu sa Andorom, svi oni vjerni navijači koji su kupili ulaznice za utakmicu sa Andorom, IMAJU PREDNOST ZA KUPOVINU ULAZNICA ZA UTAKMICU SA VELSOM.

Kupovina ulaznica za  navijače (iz stavka gornjeg) koji će imati prednost kupovine, biti će organizirana od 01.10.2015. do 03.10.2015. na svim prodajnim mjestima naših partnera, a u savezu za one koji su kupovinu obavili u savezu.

A prodaja ulaznica za sve ostale navijače počinje u SUBOTU, 03. 10. 2015. godine u 09:00 sati

Na naprijed opisani način Savez je nastojao da omogući transparentnu  kupovinu ulaznica  navijačima, prodajom putem „Centrotoursa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona.

Slijedom naprijed navedenog, želimo  zamoliti i obavijestiti zainteresovane navijače da na vrijeme kupe svoje ulaznice za utakmicu protiv VELSA, kako bi izbjegli nepotrebne gužve, jer očekujemo da već u prvim danima prodaje sve ulaznice budu rasprodate.

Posebno ističemo da je prilikom utvrđivanja kriterija i procedura prodaje ulaznica, uzeto u obzir da će neposredna prodaja ulaznica biti vršena pored ostalih i za organizovane navijačke grupe, koje redovno prate utakmice naše reprezentacije i pružaju konstantnu podršku.

Cijeneći sve navedene i druge  činjenice i okolonosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da  iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupoprodaje ulaznica.

Na kraju, koristimo priliu da pozovemo navijače koji će 10. 10. 2015. godine biti na stadionu „Bilino polje“ da pomognu našoj reprezentaciji  gromoglasnom podrškom, ali na sportski korektan način, uz poštivanje i uvažavanje  svih aktera utakmice.

(Vijesti.ba/nfsbih.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime