Srpski Zavetnici provocirali Sarajevo i Evropsku uniju na Latinskoj ćupriji!

0
7

zavetnici 1Sarajevo – Autori provokative fotografije na Latinskoj ćupriji u Sarajevu, a na kojoj je razvijena srbijanska zastava i transparent podrške Gavripu Principu su pripadnici radikalne organizacije „Srpski sabor Zavetnici“Prema tvrdnjama sa internet strance ove organizacije incident se dogodio pre početak zvanične ceremonije.

– Okupljeni građani kao i predstavnici EU koji su se tu nalazili sa nevericom su posmatrali ceo događaj. Ceremonija pod nazivom “Dan mira”, zakazana u Sarajevu za Vidovdan, imala je za cilj da okrivi Srbe za izbijanje Prvog svetskog rata. U Beogradu je proteklih dana održana slična manifestacija pod nazivom “Dani Sarajeva” čiji je cilj bio da se ličnost Gavrila Principa demonizuje i da se on okarakteriše kao terorista a ne kao ono što jeste – jedan od najvećih heroja dvadesetog veka – navode iz ove nacionalističke organizacije. Na internet stranici se može vidjeti njihova podrška radikalima i desničarima širom svijeta od Mari Le Pen u Francuskoj do Bašara al-Asada u Siriji.

Prema njihovom saopćenju „za Zavetnike Gavrilo Princip predstavlja simbol srpske borbe za slobodu“.

– Budući da se naša Vlada distancira od Gavrila Principa i prihvata krivicu za rat u kome su Srbi najviše stradali i zbog kog su doživeli trajni biološki invaliditet, želeli smo da ovim simboličnim gestom odamo priznanje velikom heroju i pokažemo i dokažemo da je naš stav o Principu zapravo stav većine Srba sa obe strane Drine. Delegacija Zavetnika je u povratku iz Sarajeva posetila Istočno Sarajevo, Pale i Višegrad – navedeno je.

sarajevoistocno

Sudeći prema internet stranici ove organizacije „Srpski sabor Zavetnici“ je formiran 15. februara 2012. godine „kao sabor neformalnih rodoljubivih udruženja i pojedinaca koji su se okupljali na barikadama na Kosovu i Metohiji i pružali podršku srpskom narodu da odbrani svoja ognjišta“.

Pripadnici organizacije bili i u Istočnom Sarajevu kod spomenika Principu

– Pokret broji više hiljada članova, a većina njih je aktivna u radu. Odbori Srpskog sabora Zavetnici uspostavljeni su širom Srbije, a centrala pokreta se nalazi u Beogradu. Posebno smo ponosni na naše odbore južno od Ibra, koji učestvuju u radu pokreta, kao i na veliki broj zainteresovanih ljudi iz Crne Gore i Republike Srpske koji nam se svakodnevno javljaju sa željom da pristupe i pomognu u podizanju inicijativnih odbora – tvrde “Zavetnici“.

(NAP)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime