Srpski ekstremisti javno prijete da će ubiti Mersudina Muškića, pripadniku MUP-a RS iz Han Pijeska

1
12

Srpski ekstremisti javno prijete da će ubiti Mersudina Muškića, pripadniku MUP-a RS iz Han Pijeska

Krajina, Han Pijesak – Mediji u RS-u i pripadnici srpskih obavještajnih struktura vode opasnu kampanju protiv Bošnjaka, pripadnika MUP-a RS-a.

Ta kampanja se vodi kontinuirano od početka ove godine. Lideri spomenute kampanje protiv bošnjačkih policajaca su Slobodan Vasiljević iz Vlasenice, agent srbijanske obavještajen služeb BIA-e, čovjek koji ima zadatak da širi mržnju prema Bošnjacima putem interneta i da montira slučajeve protiv bošnjačkih policajaca i povratnika. Drugi smutljivac u ovoj priči je Goran Maunaga, novinar Glasa Srpske, bivši specijalac Ratka Mladića. Sve kampanje koje pokrene Slobodan Vasiljević, Goran Maunaga popularizira putem Glasa Srpske. Na taj način se stvara jak pritisak na javnost, policijske i pravosudne institucije u RS-u.

Proteklih mjeseci najviše na udaru spomenute grupe novinara i obavještajaca bio je Mehmed Kuljančić, mladić iz Vlasenice. Sada se na udaru našao policajac Mersudin Muškić iz Han PIjesak. Protiv Mersudina je pokrenut disciplinski postupak u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Disciplinski postupak je pokrenut na osnovu prijave špijuna Slobodana Vasiljevića, a u kojoj se Screenshot_396navodi da je Mersudin Muškić “digao kažiprst u vazduh što predstavlja znak pripadnika terorističke organizacije ISIL”. Danas je Glas Srpske, odnosno Goran Maunaga objavio tekst protiv policajca Muškića pod bombastičnim naslovom ” Policajac pod lupom zbog veličanja Islamske države“.

Screenshot_396

Rezultat ovakve kampanje su otvorene prijetnje ubistvom koje dobiva Mersudin Muškić. Na Facebook profilu špijuna Slobodana Vasiljevića, ispod postavljenog huškačkog teksta iz Glasa Srpske nalaze se komentari u kojem je upućena prijetnja ubistvom na ime policajca Muškića. Prijetnju je uputio Radovan Todorović iz Han Pijeska. “Tome policajcu ću ja doći glave imam neriješene račune sa njim i njemu ne treba MUP, visiće on meni na bandijeri u sred Pijeska j… mu familiju balijsku”, napisao je Radovvan Todorović koji je poznat po tome što je 1o.jula ove godine izvršio napad na kolonu kaminona koji su prevozili tabute u Memorijalni centar u Potočarima sa posmrtnim ostacima Bošnjaka koji su ubijeni u genocidu u Srebrenici (Ovo je Radovan Todorović, on je napao kamion sa tabutima na putu za Srebrenicu). Todorović je poznat po ekstremizmu i sklonosti krivičnim djelima. Zato se njegova prijetnja mora uzeti kao ozbiljna najava ugrožavanja sigurnosti i opasnosti po život policajca Mersudina Muškića.

Pozivamo vlasti u RS-u, naročito bošnjačke političke predstavnike da zaštite bošnjačke policajce i ostale povratnike od djelovanja ljudi kao što su Slobodan Vsiljević, novinar Goran Maunaga i potencijalnih ubica kao što je Radovan Todorović.

Screenshot_397

Screenshot_397Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime