Srednja škola za okoliš i drvni dizajn: Učenici posjetili lovište u Trnovu (Foto)

0
27

Trnovo – Učenici i učenice Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva u pratnji profesora.

Daria Pintarića, Nasera Gegića, Elvedina Kar­ho­dže i Harisa Krupalije posjetil­i su Lovačko društvo Trnovo, gdje su imali priliku da se teore­tski i praktično upoznaju sa ovim lovištem, načinom gospo­darenja i gazdovanjem loviš­tem, te uzgojem i očuvanjem divljači.

Cilj posjete je da se podigne svijest učenika o važnosti ekologije i očuvanja životne sredine, te da se afirmira lovstvo i lov kao jedna od važnih karika.

Član lovačkog društva Trnovo Nedim Pločo je istakao da je bitno kroz ovakve posjete kod mladih razviti ljubav prema prirodi, očuvanju i unapređenju prirodnih bogatstava, uzgoju divljači i povećanju fonda divljači.

Stručno osoblje lovačkog ud­ruženja učenike je upoznalo sa osnovama lovstva i lovne etike, osnovnim vrstama divljači koja u ovom lovištu ima stanište, te sa tipovima lovačkog naoružanja i municije, kao i mjerama sigurnosti i zaštite prilikom kretanja kroz lovište i učestvovanja u lovu.

Praktični dio posjete sadržavao je obilazak lovno-tehničkih objekata u lovištu, gdje su učeni­ci pomogli kod iznošenja i plasiranja hrane za prihranu divljač­i.

Nakon stručnog dijela nastavil­o se druženje učenika, članova i uposlenika Lovačkog društ­v­a Trnovo uz ručak i sportske i rekreativne aktivnosti.

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime