Srebrenica: Učenici koji pohađaju Edukativni centar u Novoj Kasabi priredili prigodan program (FOTO)

0
11

predstava 7

Srebrenica – U okviru kulturno – sportske i privredne manifestacije ”Dani Srebrenice 2016” danas su u Kulturnom centru Srebrenica prigodan program pripremili učenici koji pohađaju nastavu u edukativnom centru u Novoj Kasabi.

Bila je to prilika da učenici i nastavnici pokažu rezultate rada u protekloj školskoj godini.

Muhizin Omerović, predsjednik savjeta roditelja djece iz Konjević Polja, kaže da je ova priredba već postala tradicija.

– Cilj je da na jedan poseban način pokažemo dostignuća djece u improvizovanom edukativnom centru u Novoj Kasabi nakon što su djeca izašla iz sistema obrazovanja Republike Srpske. Naravno, cilj je i da svim ostalim roditeljima u Bosni i Hercegovini da se vrijedi boriti za prava svoje djece – kaže Omerović koji dodaje da ”već treću godinu djeca pohađaju nastavu u edukativnom centru u Novoj Kasabi”.

– Šta će biti najesen ne znamo. U zadnje vrijeme se potencira termin bošnjački jezik i jezik bošnjačkog naroda. Mi nikad ne pristajemo na termine takve nego naš jezik je bosanski i to je ono od čega ne odustajemo – kaže Muhizin Omerović koji dodaje da postoji odluka Ustavnog suda Bosne i Herecgovine da Bošnjaci imaju pravo svoj jezik zvati kako hoće.

– Smatram da ta odluka neće biti ispoštovana. U Bosni i Hercegovini postoji više od 80 odluka Ustavnog suda koje se ne poštuju . Po reakcijama iz RS-a oni ovu odluku uopće ne shvataju ozbiljno. Ne očekujem ništa posebno da će se desiti na tom planu. Ovo je politički problem širom Bosne i Hercegovine, ne samo u Konjević Polju – poručio je Omerović.

Djeca koja pohađaju nastavu u edukativnom centru u Novoj Kasabi su svojom priredbom i pripremljenim tačkama održali lekciju iz patriotizma mnogima u Bosni i Hercegovini.

(A. Mehmedović/Faktor.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime