Srebrenica i Bužim su naš ponos i naša obaveza

0
2

02

Srebrenica – Federalni ministar za pitanja boraca i uinvalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević održao je zajednički sastanak sa predstavnicima Srebrenice i Bužima. U delegacijama su pored ostalih bili: Ćamil Duraković, načelnik općine Srebrenica i Naser Orić,brigadir, savjetnik ministra, general Atif Dudaković i Sead Jusić, inicijator sastanka i poslanik u Predstavničkom domu Federacije BiH. Sastanku je prisustvovao i savjetnik ministra Ramiz Dreković, general.

Ministar Bukvarević je istakao „da mu je posebno zadovoljstvo da zajedno razgovara sa predstavnicima Srebrenice i Bužima, jer su Srebrenica i Bužim mjesta gdje se uči o stradanju i herojstvu Bošnjaka i Bosanaca, a danas su naša obaveza, jer i dalje tragamo za istinom i pravdom u Srebrenici i svim našim Srebrenicama i u Prijedoru, Kotor Varoši, i drugim mjestima gdje je počinjen genocid nad Hrvatima i Bošnjacima. Na drugoj strani Bužim je najmlađa općina u Federaciji Bosne i Hercegovine i treba pomoći da se nastavi razvijati i da mladi ostanu na prostorima koje su herojski branili.

Opredjeljenje predstavnika Bužima i Srebrenice je da se nastavi planski i organizovano u saradnji sa resornim boračkim federalnim ministarstvom obilježavanje značajnih datuma i izgradnja spomen obilježja. U tom kontekstu razgovaralo se načelno o osnovnim sadržajima Programa obilježavanja genocida u Srebrenici, prije i nakon 11. jula 2016. godine. Razmatran je i idejni plan izgradnje spomenika Ćorkovača, općina Bužim, spomen obilježje pobjede i ponosa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

(sda.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime