Smijenjeni premijer USK ultimativno zahtijeva: Lipovača zaprijetio nedolaskom na posao ako budžet ne prođe

0
40

hamdija3Bihać – Dvaput smijenjeni krajiški premijer Hamdija Lipovača (SDP), koji i dalje vodi „tehničku“ vladu jer niko u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) ne može izabrati novu, zaprijetio je da više neće dolaziti na posao ako Skupština USK u ponedjeljak, 31. marta, ne…

Dvaput smijenjeni krajiški premijer Hamdija Lipovača (SDP), koji i dalje vodi „tehničku“ vladu jer niko u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) ne može izabrati novu, zaprijetio je da više neće dolaziti na posao ako Skupština USK u ponedjeljak, 31. marta, ne usvoji budžet od 217 miliona KM, koji je predložila Lipovačina smijenjena vlada.

– Ponovo molim predsjedavajućeg Skupštine USK (Farku Hodžića (DF), op. a.) da nas u ponedjeljak razriješi dužnosti, jer ako nas ne razriješi u ponedjeljak, a ne usvoji se budžet, mi više nećemo dolaziti na posao! Ministri SDP-a neće u ponedjeljak doći na posao ako se ne usvoji budžet – saopćio je Lipovača, najavljujući još veći haos u Kantonu.

Predsjedavajući Skupštine USK Hodžić kazao je kako je pesimista da će proći „Lipovačin budžet“. Lipovača mu je jučer uzvratio da nije pesimista dok svakog mjeseca naplaćuje 5.800 KM za svoj „rad“.

S druge strane, „Bosansko proljeće“ nazvalo je Lipovačin prijedlog balon-budžetom, jer je jasno da je 217 miliona KM nemoguća misija. Cifre su, kažu, neumoljive. U 2013. godini punjenje budžeta je iznosilo svega 158 miliona KM. Otuda i nove demonstracije, jer, poručuju, pomno planirani budžet u SDP-ovoj laboratoriji nova je šarena laža za budžetske korisnike i narodne mase pred ovogodišnje oktobarske izbore.

– Ukinuli su „bijeli kruh“, a prihvataju zakon o platama u kojima im se benefiti povećavaju. Iako u tehničkom mandatu, Lipovača specijalnoj policiji povećava topli obrok duplo, pa na ovakav selektivan način pokazuje svoje pravo lice. Od 14 naših zahtjeva samo je formirana Komisija za građanske inicijative – kaže Aida Sejdić iz „Bosanskog proljeća“.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime