Službenik Vlade Distrikta Brčko tražio i primao novac i usluge

0
19

Službenik Vlade Distrikta Brčko tražio i primao novac i usluge

Brčko – Tužiteljstvo Brčko distrikta podiglo je, a Osnovni sud u Brčkom potvrdio optužnicu protiv službenika Vlade Distrikta Brane Jovičića koja ga u više točaka tereti za kaznena djela primanja dara i drugih oblika koristi i protuzakonitoga posredovanja u postupcima za polaganje ispita za rad u organima uprave.

Tužiteljstvo tereti Jovičića da je u više navrata u svojstvu predsjednika Povjerenstva za polaganje ispita za rad u organima uprave za kandidate s višom i visokom stručnom spremom, s ciljem da za sebe pribavi korist, iskoristio i prekoračio granice svojih službenih ovlasti, te primio novac i druge oblike koristi kako bi omogućio kandidatima uspješno polaganje tog ispita.

Njemu se također stavlja na teret da je, uslijed primljene nagrade korištenjem svog službenog položaja, posredovao da se učine određene službene radnje u vezi s polaganjem takvog ispita za visoku, višu i srednju stručnu spremu.

Svih pet točaka optužnice odnose se na razdoblje od listopada 2011. do prosinca 2012. godine tijekom kojeg je Jovičić, navodi se u optužnici, od samih kandidata, njihovih roditelja ili posrednika zahtijevao i primao poklone u novčanim iznosima od 200 do 1000 maraka, pa čak i usluge poput korištenja apartmana za ljetovanje na moru.

Kako proizlazi iz optužnice, on im je u to ime omogućavao polaganje ili prijevremeni izlazak na ispit te jamčio izlazak na provjeru znanja čak i u slučajevima kada nisu bili ispunjeni formalni uvjeti.

“Sudskim potvrđivanjem optužnice potvrđena je osnovana sumnja da je Brano Jovičić, kao službena osoba u Distriktu, počinio više kaznenih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti propisanih tada važećim Kaznenim zakonom Brčko distrikta, za koja će mu se istovremeno suditi”, navodi se u priopćenju brčanskog Tužiteljstva.

(Vijesti.ba / FENA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime