Skupština SBK: Zastupnici raspravljali o cesti Novi Travnik – Gornji Vakuf/Uskoplje

0
3
velikaradovi-na-cesti-znakSrednja Bosna – Skupština Srednjobosanskog kantona (SBK) usvojila je u srijedu, bez puno rasprave, izvješće o prošlogodišnjem radu kantonalne Vlade, dok je više pozornosti izazvalo izvješće o izvršenoj reviziji financijskih izvješća kantonalnog proračuna za 2013. godinu…

Zastupnik DF-a Edin Mašić kazao je da se zbog negativne revizorske ocjene treba uključiti Tužiteljstvo.

Ovo izvješće je negativno za više od 14 milijuna KM i sami tim Ured za reviziju Federacije BiH donio je negativno mišljenje. Smatram da je Skupština trebala sve proslijediti Tužiteljstvu jer ovdje ima elemenata kaznene odgovornosti. Primjer za to su koncesije, jer je evidentno da se one ne naplaćuju i da postoji dug od 1,9 milijuna KM, kazao je novinarima Mašić.

Premijer SBK-a Tahir Lendo kazao je kako nitko nije sprječavao da izvješće bude proslijeđeno Tužiteljstvu.

Da je bilo elemenata kaznene odgovornosti to bi već došlo do Tužiteljstva. Vlada je prihvatila sve preporuke revizora i otklonjeno je 70 posto nedostatka, kazao je Lendo.

Predsjednica Kluba Hrvata u Skupštini Lidija Bradara (HDZ BiH) kazala je da nije na Skupštini da dostavlja ovaj dokument Tužiteljstvu, naglašavajući kako se nada da su otklonjeni svi nedostaci i da će revizijsko izvješće za 2014. biti pozitivno.

Skupština SBK-a usvojila je u srijedu, među ostalim, izvješća o izvršenju prošlogodišnjih financijskih planova Zavoda za zdravstveno osiguranje, Službe za zapošljavanje te kantonalne Direkcije za ceste.
Zastupnici su iskoristili raspravu o izvješću Direkcije za ceste da ukažu na nužnost obnove velikog broja cesta u SBK-u, dok je direktor ove direkcije Sulejman Bećirević upozorio da je novac s kojim se raspolaže veoma ograničen.
Zastupnica Lidija Bradara (HDZ BiH) kazala je da Federacija BiH treba rasteretiti kantonalnu Direkciju za ceste i preuzeti financiranje strateških putnih pravaca, među kojima je i brza cesta Lašva – Donji Vakuf i cesta Novi Travnik – Gornji Vakuf /Uskoplje, kako bi bio osiguran ravnomjeran razvoj Federacije BiH.

Zastupnici su, između ostalog, tražili da se Vlada SBK-a zaduži za rekonstrukciju cesta u vrbaskoj regiji, a zastupnik SDP-a Sifet Mrkonja kazao je kako je potrebno povesti računa, kada je riječ o izvođačima radova, da se ne događa da se “asfalt položi ove godine, a iduće propadne”.

Sjednica Skupštine je završena, a termin idućeg zasjedanja bit će naknadno utvrđen.

(drukciji.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime