Skupština MIZ Vitez: Almedin ef. Mešković najuspješniji imam/muallim

0
21

Vitez – U subotu 20. februra 2016. godine odnosno 11. džumade-l-ula 1437. h.g. poslije podne namaza   održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Vitez po prvi put u prostorijama  Medžlisa Vitez.

Skupštini su prisustvovali zastupnici iz devet džemata: (Vitez, Kruščica, Počulica, Preočica, Lupac, Bukve, Grbavica, Ahmići  i Vrhovine). Prema upustvima Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta izbrano je radno predsjedništvo kojeg su sačinjavali: Ahmić Bahtija, Kadić Arif i Trako Sedad. U odličnoj atmosferi i ugodnom ambijentu rad Skupštine je otpočeo ašeretom, koje je proučio  imam džemata Lupac Almedin ef. Mešković. Nakon proučene Fatihe Skupštini se kratko obratio predsjednik Medžlisa Asim Begović čestitajući na postignutim rezultatima u protekloj godini.

Nakon uvodnih riječi predsjednika obratio se i glavni imam profesor Omer ef. Sikira koji je pohvalio rad Izvršnog odbora, ukazao na odgovornost, transparentnost i komunikaciju Skupštine, te kazao da ove godine ima nekoliko novina na Skupštini od kojih su: Skupština se po prvi put održava u prostorijama Medžlisa, prvi put nasupa u svojstvu glavnog imama i još jedna novina dodjela nagrade za najuspješnijeg imama/muallima prema upustvima Savjeta Muftiluka travničkog. Omer-ef. Sikira je kazao da je osnovano  udruženje   „Aktiv žena Medžlisa Vitez“ početkom mjescea septembra koje su za kratko vrijeme postiglo izuzetne rezultate skupa sa predsjednicom profesoricom islamske vjeronauke Sadžidom Sikirom. Zatim je riječ dobio sekretar Medžlisa Mirnes Alihodža, zahvalio se zastupnicima na odvojenom vremenu i ukazanom povjerenju te istakao da Skupštini prisustvuje i član Sabora IZ u BiH Vedad Hajdarević.

Izvršni odbor Medžlisa je dao poseban prioritet izgradnji zgrade  Medžlisa Islamske zajednice Vitez 18 X 14 metara  sa tri etaže: poslovni prostori i dva sprata prostorija  Medžlisa. Do sada na izgradnji objekta zgrade Medžlisa najviše  je pomogla općina Vitez iz svog budžeta, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Muftiluk Travnički i privredni poduzetnici. Nakon  zaključaka, konstruktivnih prijedloga, sugestija i smjernica za daljnji rad, zastupnici su jednoglasno usvojili izvještaj o vjersko prosvjetnom radu, administrativno- pravnom radu,  finansijskom poslovanju za 2015. godinu, kao i plan aktivnosti za 2016. godinu.

U svečanom dijelu Skupštine dodijeljena je diploma za najuspješnijeg imama/muallima u 2014/15. godine na području Medžlisa Vitez imamu džemata Lupac Almedin ef. Meškoviću koji je također i u 2013/14. godini proglašen najuspješnijim imamom/muallimom. Na samom kraju predsjednik, Glavni imam i sekretar su još jednom iskazali veliku zahvalnost: prisutnim zastupnicima, gostima, Izvršnom odboru, Rijasetu, Muftijstvu travničkom, općini Vitez, privrednicima, pojedincima kao i onima koji su uključeni u sve navedene aktivnosti uz molbu upućenu Allahu, dž. š. da sve spomenute nagradi.

(preporod.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime