Školska ekipa prve pomoći druga u Kantonu Sarajevo

0
15

Sarajevo – U organizaciji Crvenog Križa Kantona Sarajevo 27. aprila 2013. godine u Centru za edukaciju i odmor “Ušivak” u Hadžićima održano je 18. Kantonalno takmičenje u pružanju prve pomoći. Učesnici takmičenja imali su zadatak na najbolji mogući način zbrinuti povrijeđene u pet zadanih situacija – saobraćajna nesreća, zemljotres, eksplozija na minskom polju, nesreća u bolnici i nesreća u kući.

Organizatori takmičenja su se potrudili postaviti što realnije situacije u kojima bi se takmičari mogli naći te kroz njihov rad sa povrijeđenima bodovali sve što takmičari urade ili ne urade kako bi im mogli ukazati na greške.

Na takmičenju je učestvovalo osam škola koje su pobijedile na ranije održanim općinskim takmičenjima: Druga gimnazija, Treća gimnazija, Četvrta gimnazija, Peta gimnazija, Srednjoškolski centar Vogošća, Srednjoškolski centar Ilijaš, Srednjoškolski centar Hadžići i JU SŠ poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti. Kao pobjednik takmičenja održanog u općini Centar, Druga gimnazija je na Kantonalnom takmičenju osvojila drugo mjesto, iza pobjednika Četvrte gimnazije. Učenice koje su branile boje škole bile su: Esma Galijatović, Sara Quraishi, Amila Hadžić, Asja Horozić, Azra Karup i Sara Spahić.

(2gimnazija.edu.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime