Sjednica OV Vogošća: Ukinut “bijeli hljeb”

0
25

Sjednica OV Vogošća: Ukinut

Vogošća – Shodno Odluci o pogodnostima za investiranje na području općine Vogošća u svrhu zapošljavanja za 2017. godinu, usvojenoj na današnjoj šestoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća, svi privrednici s područaj ove lokalne zajednice, koji imaju potrebu za proširenjem svojih roizvdnih kapaciteta i koji su izvozno orijentirani, moći će aplicirat za dio od 500.000 konvertibilnih maraka koliko će općina Vogošća, za ove namjene dobiti od Vlade Kantona Sarajevo.

– Na ovaj način želimo da podstaknemo proizvodne subjekte, koji imaju viziju svog razvoja i potrebu za otvaranjem novih radnih mjesta – istakao je Edin Smajić, načelnik općine Vogošća u svom obraćnju vijećnicima.

Bez značajnije rasprave, Vijeće je prihvatilo Nacrt Strategije razvoja sporta na području općine Vogošća za period 2017. – 2022. godine te prijedloge Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Centar Vogošća“ i Nacrta Regulacionog plana „Krše“.

Usvojenim Prijedlogom odlukoe o izmjenama i dopunama Odluke o plaćama i naknadama u jedinstvenom općinskog organu uprave i pravobranilaštvu općine Vogošća ukinut je takozvani bijeli hljeb, ali izvršena i korekcija koeficijenta određenim uposlenicima općine koji su ranijom odlukom, u odnosu na druge općine u Kantonu Sarajevo, bili zakinuti za svoja primanja.

Usvojen je, također, plan i program manifestacije „Vogošćanski dani 2017“, koji će ove godine zbog Ramazana biti održani u vremenu od 23. juna do 9. jula.

Prema riječima Kenana Alikadića, predsjednika Organizacionog odbora ove manifestacije, Jošanička ulica će u tom periodu, u vremenu od 10 do 24 sata, biti zatvorena za saobraćaj na dijelu spoja s ulicom Samira Gradišića i kod hotela „Biokovo“, tako da će biti omogućena frekvencija saobraćaja iz oba pravca, a ne samo u jednom pravcu kako je to bilo prethodnih godina.

– U Jošaničkoj ulici će biti postavljeni unificirani stolovi za dane privrede koji će svim privrednicima, poljoprivrednicima i obrtnicima dati mogućnost promocije i distribucije svojih proizvoda i sadržaja – rekao je Alikadić.

Na lokaciji pomoćnog stadiona biti će postavljen zabavni park sa svojim sadržajima koji će biti zvučno i vizuelno prilagođeni propisanim standardima.

Autor: E. MURAČEVIĆ

(avaz.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime