Sin žrtve: Naježila me izjava MUP-a Crne Gore da BiH nije tražila provjere za Gašovića!

0
7

BiH, Crna Gora – Nakon što je novinska agencija Patria objavila tekst o zločincu iz Hadžića Zoranu Gašoviću reagirao je I MUP Crne Gore gdje je Gašović I uposlen te su poručili da nikad niko do sada iz Bosne iz Hercegovine niti policijia niti pravosudni organi nisu kontakltirali MUP CG i barem zatražii provjere, piše novinska agencija Patria.

Ova sada već regionalna priča ponajviše se tiče žrtava i njihovih porodica, pa je na sve reagirao i sin ubijenog Alije Bašića, Almin Alen Bašić.

– Ono što mene kao sina ubijenog logoraša kojeg je ubio ovaj krvnik posebno brine je ta izjava MUP-a CG, da nikad niko do sada iz Bosne iz Hercegovine niti policijia niti pravosudni organi nisu kontakltirali MUP CG i barem zatražii provjere. Naježim se od pomisli da je on slobodan još uvijek. Ovaj čovjek je živio u Hadžićima do kraja rata. Njegovo porijeklo je iz Plužina, Republika Crna Gora. Prije rata su došli u Hadžiće i živjeli u ulici Hadželi (bivša Slobodana Principa Selje-žuta zgrada pored džamije u centru Hadžića).

Njegov je otac Ratko, koji je prije rata radio u Coca-Coli u Hadžićima i osuđen je na 8 godina za počinjene ratne zločine na prostoru Hadžića. Njegova supruga je Dragana rođena Zimonja Gašević (Gašović). Njegova sestra je Zorica udata za Mirka Gengu. Ovaj zlikovac radi u MUP-u Crne Gore od 1996. godine. Još 1999. godine protiv istog je Federalni MUP podigao optužnicu.

Ovaj zločinac radi na graničnom prelazu Šćepan Polje gdje je i prvi put lociran 1999. godine. Na tom graničnom prelazu u razgovoru sa Hadžićanima koji su išli u posjetu porodicama u Sandžaku ismijavao je ubijene Kovačeviće i Musiće i s podsmijehom pitao “Gdje su vam Kovačevići i Musići”.

Skoro 30 članova ove dvije porodice je pobijeno tokom rata u egzekucijama a za većinu egzekucija upravo se veže ime ovog katila. Tijela Kovačevića su pronađena i ekshumirana 2004. godine. U Hadžićima je 59 grobnica. Tokom rata kao nestali vodilo se skoro 250 lica. I danas se traga za 90 Hadžićana. Ovaj zločinac je 26.06.1992. godine iz logora izveo pa potom nakon što su ih krvnički tukli streljao Aliju Bašića (mog oca), Aliju Kovačevića i Ramiza Hrgića. Njihova tijela su ekshumirana 1999. godine na padinama Igmana. I u kantonalnom MUP-u i u kantonaln tužilaštvu postoje i zabilješke i izjave svjedoka, kao i na sudovima. O zločinima u Hadžićima 2014. godine izdao sam knjigu “Hadžići, zločin bez kazne” – istakao je Bašić.

On je potvrdio da je odmah pisao i sigurnosnim agencijama, a da li će oni koji su odgovorni za mnostruzona djela u Hadžićima biti i privedena licu pravdi sa sigurnošću ne može reći, ali vjeruje u istinu.

Pisao sam odmah SIPA-i, Tužilaštvu BiH,  FBIH, KS, Federalnom MUP-u itd. Mi želimo istinu I pravdu – dodao je Bašić.

(NAP)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime