Šestoaprilska nagrada Zmajevima, arhitektama Mulabegoviću i Mulaomeroviću, te glumici Nadi Đurevskoj!

0
19

0052b8fafdd2bb8112574b68715eae81BiH – Vijećnici su sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Muškoj nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su nakon pauze usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne, grupne i pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2014. godini koji je Komisija za provođenje procedure glasanja u prvom krugu zaključila.

PRIZNANJE “POČASNI GRĐANIN GRADA SARAJEVA” MILANU BANDIĆU

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su nakon razmatranja jednoglasno usvojili prijedloge o dodjeli priznanja počasni građanin, plaketu, kao i priznanja „Graham Bamford“ zaslužnim pojedincima.

Vijećnici su usvojili prijedlog o dodjeli priznanja „Počasni građanin Grada Sarajeva” Tilmanu Zulchu iMilanu Bandiću, gradonačelniku Grada Zagreba, te dodjelu priznanja „Graham Bamford“, Goranu Čengiću iSrđanu Aleksiću.

Također je usvojen prijedlog o dodjeli posthumno priznanja „Plaketa Grada Sarajeva“ Huseinu Hasaniju(čika Miši“, te priznanje „Sarajevska pahuljica“ Edinu Taloviću.

Vijećnici su sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Muškoj nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Također, sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojen je projedlog o dodjeli grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva arhitektiErhadu Mulabegoviću i Smaji Mulaomeroviću.

Vijećnici su sa 24 glasa za, dva protiv i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli pojedinačne nagrade Nadi Đurevskoj.

Dobitnicima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici 6. aprila, a nagradu će im uručiti gradonačelnik Grada Sarajeva prof.dr.Ivo Komšić.

Na sjednici vijećnici će se poslije razmatranja izjasniti o prijedlogu dodjele priznanja počasni građanin Grada Sarajeva za šest kandidata.

(depo.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime