Senad Džambić: “Vizija Binga je da bude apsolutni lider na tržištu BiH”

0
65

bingo1-780x298BiH – Kompanija Bingo d.o.o. Tuzla, predstavnik francuske grupacije Intermarche i predstavnik EBRD-a , danas su na konferenciji za medije izrazili zadovoljstvo zbog uspješno okončane akvizicije. Prvi kontakti između kompanija uspostavljeni su u aprilu ove godine, te je nakon razmatranja poslovne ponude , društvo Bingo doo Tuzla 5.8.2014. podnijelo prijavu koncentracije Konkurencijskom vijeću BiH. 13.11.2014.

Konkurencijsko vijeće je donijelo rješenje kojim je odobrena koncentracija na tržištu trgovine u BiH. Nakon toga uslijedilo je potpisivanje kupoprodajnog Ugovora između kompanija, a danas je zaključena transakcija. Ovim je društvo Bingo doo Tuzla steklo u potpunosti kontrolu nad privrednim subjektom C.D.E.B.Trgovačko društvo doo Sarajevo ( Interex). Ovo je prvi put u oblasti trgovine u BiH da domaća kompanija u potpunosti preuzme stranu kompaniju, a da poslovanje sve vrijeme funcioniše bez problema i gubitaka, tj. da je preuzeta strana kompanija – zdrava kompanija. “Interex je jedna zdrava kompanija, koja je na tržištu BiH ostavila pozitivan trag, te smo ponosni što su nas prepoznali kao partnera koji u potpunosti može nastaviti njihovo poslovanje.

Ne preuzimamo samo trgovinu, preuzimamo i njihovu praksu, njihove kupce, uposlenike. To nam postavlja još jedan zadatak: da nastavimo pozitivnu praksu Interexa, da upotpunimo asortiman sa još više domaćih proizvoda i da na taj način zadovoljimo i dobavljače i kupce, ali i da jačamo privredu Bosne i Hercegovine. Ovim smo još jedan korak bliže našoj viziji, a to je biti apsolutni lider na tržištu BiH, postati sinonim za trgovinu. Kroz naše trgovine kupci imaju priliku kupovati mnogo domaćih prizvoda, ali trebaju obratiti pažnju prilikom kupovine na to šta zaista kupuju. Mi smo otvorili naša vrata proizvođačima, sada je na kupcima da im otvore svoja vrata” , izjavio je Senad Džambić, vlasnik kompanije Bingo. Zadovoljstvo je izrazio i predstavnik Intermarche grupacije , gdin Pierre-Yves Conan. “U okviru razgovora koje sam imao sa firmom BINGO, sreo sam Senada Džambića i njegovu ekipu koju čine profesionalci i entuziasti. Sretan sam zbog svih zaposlenih jer pridružujući se BINGU oni se pridružuju važnom lokalnom akteru u polju retail biznisa u Bosni i Hercegovini, akteru koji ima velike ambicije. Sada Senade, računam na tebe. “ Sa Evropskom Bankom za obnovu i razvoj , kompanija Bingo sarađuje više od pet godina. O uspješnosti saradnje kratko je rekao i gdin Rijad Hasić, predstavnik EBRD-a . “Sa Bingom uspješno sarađujemo već više od pet godina i pratimo njihov razvoj na tržištu. Podržavamo njihov ras i razvoj i tako će biti i u nastavku naše saradnje“.

Da je ovo veliki korak za trgovinu u BiH ali i za privredu naše države, govori i podatak da je ovo prva velika kupovina , gdje je domaća kompanija kupila stranu kompaniju. Finansiranje ove akvizicije podržale su dvije komercijalne banke, Sberbank i Raifaissen bank. “Kompanija Interex je sa svojih 24 objekta i 709 uposlenika djelovala veoma uspješno na području Bosne i Hercegovine punih 14 godina. Zaista je čast preuzeti takvu kompaniju. Ovom prilikom u ime kompanije Bingo, želim dobrodošlicu novim kolegama. Želimo im mnogo uspjeha , te se nadamo da ćemo zajedničkim snagama i ulaganjima u kvalitet usluga postati lider na BH tržištu” , izjavila je Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću Binga. Ovim povezivanjem Bingo učvršćuje svoju poziciju na tržištu BiH. Planiramo zadržati ponudu koju je imao Interex, ali i dopuniti ju karakterističnim Bingovim asortimanom, naročito robama domaćeg porijekla. U narednih 6 mjeseci planirali smo rebrendiranje objekata, postepeno, spram naših mogućnosti. Čestitke povodom uspješne akvizicije Bingu su uputili poslovni partneri, prijatelji, ali i najviši državni čelnici, navodi se u saopštenju kompanije Bingo d.o.o. Tuzla.

(tuzlanski.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime