Semir Efendić uočio koincidenciju: Halilović je hapsio dok ga je NiP smjenjivao

0
5

Semir Efendić uočio koincidenciju: Halilović je hapsio dok ga je NiP smjenjivao

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji se odrekao mandata zastupnika u Skupštini KS, uočio je jednu koincidenciju. Na svom Facebooku je objavio da se komesar MUP-a KS sa svojim momcima borio da otkloni jednu od najvećih opasnosti po sigurnost građana u zadnjem desetljeću dok se Nezavisni odbor bavio smjenom Mevludina Halilovića.

“Čestitke MUP-u Kantona Sarajevo i komesaru Mevludinu Haliloviću na uspješno okončanoj potrazi za serijskim ubicom Edinom Gačićem. Bila je to jedna od najobimnijih akcija potrage ikada provedena u našoj državi, nakon koje će konačno odahnuti brojni uznemireni građani.

Odahnuti, navodi zabrinuti Efendić, mogu i roditelji i porodice hiljada policijskih službenika koji su učestvovali u potjeri rizikujući svoje živote.

“Nažalost, ali i na sreću, upravo dok se komesar MUP-a KS sa svojim momcima borio da otkloni jednu od najvećih opasnosti po sigurnost građana u zadnjem desetljeću ili više, stranka Narod i pravda i predsjednik te stranke Elmedin Konaković putem Nezavisnog odbora bavili su se smjenom komesara Mevludina Halilovića! Neki će reći da je to koincidencija, a neki da je Božija odredba, da se ova dva događaja sastanu u vremenu u istom satu, možda i minuti, pa da i slijepcu bude jasno šta i kako radi stranka koja na sva zvona govori o borbi protiv korupcije”, napisao je Efendić.

Navodi da je današnji postupak Nezavisnog odbora prvorazredni čin političke korupcije jer je isključivo politički dirigovan od strane stranke Narod i pravda, i da iza njega ne stoje nikakvi argumenti.

“Nezavisni odbor trebao bi biti nezavisno tijelo za civilni nadzor nad radom policije upravo kako bi se izbjegla politička kontrola i miješanje naročito u operativni rad policije. Koliko je taj odbor nezavisan najbolje govori činjenica da je njegov doskorašnji član i predsjednik Admir Katica naprasno postao ministar MUP-a u Vladi KS, i to ispred stranke Narod i pravda. Taj isti čovjek do tada je bio šef kabineta predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije, a koje je etnički očistilo Bošnjake iz pravosudnih institucija”, napisao je Efendić.

Napomenuo je kako je zanimljivo, također, da u isto vrijeme kada Nezavisni odbor započinje proceduru smjene policijskog komesara Halilovića, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto javno čestita komesaru Haliloviću i pripadnicima MUP-a KS na uspješno izvedenoj akciji.

“Bez obzira na ove čestitke, uzme li se u obzir dosadašnja praksa funkcionisanja vladajuće šestorke, teško je očekivati da će prevladati razum i da će se spriječiti političko iživljavanje od strane Konakovića i njegovih jataka nad odgovornim i stručnim ljudima poput komesara Halilovića koji svoj posao rade časno i pošteno”, zaključio je Semir Efendić.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime