Seminar za nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola Bosansko-podrinjskog kantona

0
0

Goražde – U srijedu, 13. januara 2016. godine, u Goraždu su održani su seminari za uposlenike predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih odgojno-obrazovnih institucija Bosansko-podrinjskog kantona Goraždeo o temama „Razredna klima u nastavnom procesu“ i „Praćenje i izgrađivanje religioznosti kod učenika vjeronauke“.

Organizator ovih seminara, koji su održani u prostorijama SOS dječijeg vrtića Goražde, bio je Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u saradnji sa Upravom za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Muftijstvom goraždanskim i Stručnim aktivnom nastavnika i profesora islamske vjeronauke osnovnih i srednjih škola Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

U uvodnom obraćanju prisutne učesnike seminara poselamili su, te poželjeli dobrodošlicu i uspješan rad direktorica Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. sci. Dika Makota i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić. Oni su u svojim obraćanjima istakli važnost ovakvih seminara, te odgojno-obrazovnog procesa i saradnje na ovom polju. Zahvalili su se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za podršku, te ljubaznim domaćinima iz SOS dječijeg vrtića Goražde na čelu sa direktorom mr. sci. Alijom Lapom.

O temama „Razredna klima u nastavnom procesu“ i „Praćenje i izgrađivanje religioznosti kod učenika vjeronauke“ govorio je šef Odjela za vjeronauku Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice dr. sci. Nezir Halilović.

Seminar je ocijenjen sadržajnim i veoma korisnim, uz posebne pohvale svih prisutnih izlagaču dr. sci. Neziru Haliloviću.

Dženan Imamović

(rijaset.islamskazajednica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime