Šejh Jusuf el-Karadavi- Pitanje Kudsa se tiče svih muslimana

1
4

Palestina – Predsjednik Svjetske unije islamske uleme, šejh Jusuf el-Karadavi je pozvao muslimane širom svijeta da preduzmu hitne korake u znak solidarnosti sa potlačenim palestinskim narodom i u znak podrške Mesdžidu-l-Aksi.

Šejh el-Karadavi je upozorio, u saopćenju objavljenom na njegovoj internet stranici, na ozbiljne posljedice izraelskog nasilja u okupiranom Kudsu.

“Sada je vrijeme ili nikada! Zvona za uzbunu su se oglasila”, rekao je on obraćajući se muslimanima.
“Okupirani Kuds plače za pomoć”, izjavio je učenjak, upozoravajući na izraelski plan da preotme grad i izbriše njegov islamski identitet te da ga judaizira.
“Okupirani Kuds ne pripada samo Palestincima. On pripada svakom Arapinu i svakom muslimanu”, navodi dalje šejh el-Karadavi.

“Želimo obavijestiti one rasijane, probuditi one uspavane, podsjetiti one koji su zaboravili, podržati one koji su prestrašeni, povećati volju onih koji se osjećaju nesigurno”, naveo je šejh.

“Mi također želimo da razotkrijemo izdajice i udružimo snage sa mudžahidima koji odbijaju da se predaju i koji žele da žive dostojanstveno ili umru kao šehidi”, zaključio je šejh Jusuf el-Karadavi.

IslamBosna.ba

Source: Islamski svijetBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Šejh Karadavi se javlja iz svog raskošnog doma u Kataru da bi podstrekivao Palestince na sukob sa Izraelom. Rezultat će biti razoreni mnogi palestinski skromni domovi. Ja smatram da bi svaki šejh koji zaista sebe smatra verskim i moralnim autoritetom, apelovao na narod i vernike da ne treba decu vaspitavati i gurati sa kamenicama i noževima pred izraelske policajce i vojnike. Jer iako jezivo izgleda kada ti vojnici i policajci povrede ili ubiju nekog palestinskog omladinca sa nožem u rukama, svet je više sit ovakvih prizora zloupotrebe dece u političke svrhe. Ako Palestinci svesno žrtvuju svoju decu, onda je žrtva prevelika za efekat koji je postignut. Efekat će postojati kod arapskih zemalja kojima šejhovi poput Karadavija ispiraju mozak, dok će kod drugih biti postignut kontraefekat. Postoje i drugi metodi, mnogo uspešniji za dogovor sa Izraelom. Samo što izgleda Palestinci tome ili nisu dorasli ili jednostavno neće. Šteta.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime