Šeik Mirsad bin al Zajed Nahjan poklanja svakom nezaposlenom borcu u USK 1000 eura

0
22

seik mirsadKrajina – Šeik Mirsad bin Zajed al Nahjan boravio danas u Cazinu i Bihaću, te je na prijedlog ministra za pitanje boraca u vladi USK odlučio da do kraja 1. aprila lično uruči svim pripadnicima boračke populacije nezaposleno, ugrženih demobilisanih boraca u USK kovertu sa po 1.000 eura. Želja Šeika Mirsada bin Zajeda Nahjana je prije svega da među borcima učvrsti stav i dobar odnos fondacije grupe”G X” koju predvodi ministar kao spasioc za sve one koji su nemarom ministrstva bili uskraćeni za financijsku pomoć u prošloj 2013. godini

 

Šeik je, kako saznaje ljutakrajina.net uvidjeo kolika je bahatost i diskriminatorski odnos bio u zadnjih nekoliko godina za socijalno statusne kategorije ove boračke populacije spram ovog ministarstva, te je odlučio da ne iznevjeri veliki broj nezaposlenih, ugroženih, oronulih i ofucanih boraca ARBiH iz USK koje i onako u ovom kantonu ne drži niko nipodošta.

Posebno je Šejk Mirsad bin Zajad al Nahjan rekao da će posrnula temeljna boračka udruženja i udruge posebno subvencionirati jer su do sad bili zanemarivani u odnosu na druga boračka udruženja koja nisu bili ”temeljna” a pomoć će uslijediti  preko organizirane fondacije koju predvodi grupa ”G X” i to iznosom od po 100.000 eura po jednom temeljnom udruženju USK, što bi po glavi člana UO iznosilo otprilike po 15.000 eura.

 

– Šeik Mirsad bin Zajed al Nahjan lično će svakom nezaposlenom borcu dati u ruke 1.000 eura zbog bojazni da nebi došlo do uzmanja transakcijskog ujma ili ušura ili provizije na iznos darodavca iako ministar  tvrdi da za takvu bojazan Šeik neopravdano strahuje obzirom na transparentnost i dosadašnji pravedan rad cjelokupne vlade.

Apelujemo na borce da budu strpljivi jer Šeik i njegovi saradnici u ministrstvu za pitanje boraca neće moći odjednom da stignu do svih, ali će do kraja 1, aprila  svaki nezaposleni i ugroženo-ofucani borac dobiti svojih 1.000 eura – rekao nam je ministar koji je želio da ostane anoniman.

Ipak savjetnik ministra želio nam je otkriti još jednu novinu u ovom procesu, osim novca koji će nezaposleno-ofucani borac dobiti, moći će kod Šeika na licu mesta da konkurišu svojim projektima za povoljne nepovratne kredite i time promjene sliku svog domaćinstva i općine. No sikiriki… kaže savjetnik za projekte njih će raditi samo ministarstvo u saradnji sa općinom kako bi na licu mjesta pokazali Šeiku da ima dovoljno dobrih projekata ali nema novca po  kojem bi se projekti realizirali.

-Svatko kome predamo projekat ili više njih kaže savjetnik, moći će da ih odmah preda Šeiku Mirsadu bin Zajedu al Nahjanu.

Kada akcija sa podjelom novca bude realizovana, uslijedit će veliko boračko slavlje i trajat će dok god sav novac obezbjeđen za projekte ne budu utrošeni  kroz svakodnevno organizirano druženje koje je navedeno u projektnoj dokumentaciji za obilježavanje još od nekih značajnih datuma, datumi mogu biti kako iz odbrabenooslobodilaćkog rata tako i značajnih datuma agencije za privatizaciju, to će važiti samo za one datume koje do sad nismo obilježavali kažu u ministarstvu i vladi USK.

-Ove 2014. godine nećemo morati da se bavimo predviđanjima da li će se i koliko novca u fondu ministarstva za pitanje boraca odvojiti za socijalno ugrožene kategorije. Ako im nije na moranje, ne moraju ove godine da se cimaju za nas, taman mogu da uštede novac ili isti prebace  na fondaciju grupe ”G-X” i stim pomognu  svojoj političkoj stranci za kupovinu glasova na predstojaćim državnim oktobarskim  izborima.

(ljutakrajina.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime