Sead Kadić: SDA nikad neće odustati

0
1

downloadBihać – SDA kao najveća politička partija na ovom kantonu nije i neće nikad odustati od smjene Hamdije Lipovače. Žalosno je da mnoge institucije podržavaju Hamdiju Lipovaču u njegovim nakanama da nastavi rasipničko trošenje novca, mnogi mediji su na strani Hamdije Lipovače, mediji koji su očito kupljeni sa njegove strane. Vidjeli ste da je taj čovjek uspio pridobiti čak i OHR u svoju korist, a najžalosnije je što se u cijelu ovu političku situaciju uključila i Srpska pravoslavna crkva.

Za smijenjenog premijera jedina opcija je bila da premijersku fotelju preuzme Rifat Dolić, a nikako da to bude neko iz redova SDA i sličnik političkih partija. SDA je cijelo vrijeme šutala oko toga jer sa svojih 10 poslanika smo bili uvjerenja da smo jedino mi ta opcija koja bi trebala ponuditi mjesto mandatara premijera i sa tim preuzeti odgovornost za ovaj kanton.

SDA je dala podršku za Šefika Smlatića kao novog premijera USK-a, međutim nije bilo volje od strane partnera u ovoj većini za takav korak, ali isto tako želim napomenuti da je i unutar SDA bilo nekih ljudi koji nisu vidjeli Šefika Smlatića kao adekvantnu osobu za tu poziciju.

U tom trenutku sam se i ja pojavio kao kandidat, moram reći da sam dobio podršku svih partnera, ali ne i od DNZ-a jer su oni i dalje ostali u toj tezi da premijer kantona može biti samo Rifat Dolić.

NOVA OPCIJA ZA PREUZIMANJE VLASTI NA KANTONU

Nova varijanta je svakako i nova većina. SDA je imala 7 zastupnika, a sada ima 10. Razgovara se sa još mnogo poslanika o priključenju novoj većini, trenutno ne mogu reći o kome se to tačno radi, ali istina je to u potpunosti.

Ako se steknu uslovi Hamdija Lipovača će biti automatski smijenjen, ako ne, sigurno će biti smijenjen na sljedećim izborima, ističe Sead Kadić.

(mojusk.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime