SDU BiH: Šta bi bilo da su naši borci 1992. godine dobili regres i otišli na godišnji odmor?

0
8

BiH – Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević izjavio je kako nema dovoljno novaca da se ispune svi uvjeti nabrojani u boračkoj Rezoluciji. Neka od njih su jednaka prava svim borcima, a navedeno je također i da će se borački dodatak isplaćivati nakon navršenih 60 godina.

Dogovor koji su borci postigli sa Vladom Federacije BiH u maju, kada su bili protesti, očigledno neće biti ispoštovan, dok će političari i njihova birokratija dobiti regres i provesti godišnje odmore na moru. Da početkom agresije na R BiH nije bilo boraca koji su stali u njenu odbranu, da su oni bili na godišnjem odmoru, danas političke elite ne bi imale mnoštvo privilegija u kojima uživaju.

Na primjer, novca nema za borce, ali zato članovi Predsjedništva BiH redovito mjenjaju svoje limuzine sa zatamljenim staklima koje koštaju i do 200.000 KM. To samo dokazuje da političari u BiH više vode računa o svom imidžu nego o činjenici da građani nemaju danas dovoljno sredstava da priušte tri obroka dnevno sebi i svojoj porodici. Njih apsolutno neinteresuje to što su djeca naših branitelja na biroima za zapošljavanje godinama, što su borci poniženi i osiromašeni i što se nalaze na rubu egzistencije. Nažalost, socijalna neosjetljivost i bahatost su osnovne karakterne osobine većine naših političkih lidera, no oni imaju svoje izborno tijelo i slijepo poslušnu stranačku infrastrukturu koja preko Centralne izborne komisije kontroliše kompletan izborni proces. Zato su oni sigurni da će na izborima dobiti potrebnu većinu, jer građani mahom ne izlaze na izbore, dok političari svojim stalnim reizborom na funkcije osiguravaju sebi privilegije i mogućnost protuzakonitog bogaćenja, bez straha od sankcinisanja. Jedini način da se ovo zaustavi je da građani koji ne izalze na izbore, ovaj put izađu i ne glasaju za iste.

SDU BIH traži od premijera Novalića i Vlade F BiH da pokažu odgovornost i da prestanu da obmanjuju borce i ispune uslove iz rezolucije koje su preuzeli na sebe kao obavezu, piše u saopćenju SDU BiH.

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime