SDS upozorava: RS je na rubu ekonomskog sloma!

0
3

adm sluzbaBanja Luka – Glavni odbor Srpske demokratske stranke upozorava da je Republika Srpska na rubu ekonomskog kraha i okovana dužničkim ropstvom.

Institucije Republike Srpske su stavljene u svrhu ličnih i porodičnih interesa, kao i interesa bogaćenja kumova i tajkuna. RS je, sputana kriminalnom i nesposobnom vlašću, došla u krajnje nezavidnu poziciju.

Zato SDS poziva vladu Republike Srpske da podnese ostavku i tako doprinese smirivanju situacije. Umjesto da osluškuje glas građana, vlada se pretvorila u servis male grupe ljudi po čijem nalogu pokušava da sakrije razmjere krize u koju je dovela Republiku Srpsku , kao i kriminalne radnje koje su jedino po čemu će se ova vlast pamtiti.

Zato bi trebalo odmah formirati vladu nacionalnog spasa u kojoj ne bi učestvovali ovi koji su RS doveli do ove situacije. Nova vlada bi trebala da zaustavi dalji sunovrat i organizuje fer i poštene izbore.

Težinu krize u RS najbolje osjećaju građani koji dižu svoj glas protiv kriminalnog i diktatorskog načina vladanja. Umjesto razumijevanja stanja i zahtjeva svog naroda, predsjednik Republike Srpske svakodnevno borcima i građanima upućuju uvrede i prijetnje, predstavljajući one koju su Republiku Srpsku stvorili kao njene neprijatelje.

Glavni odbor SDS je zabrinut zbog institucionalnog haosa koji vlada u Federaciji BiH i koji se odražava na blokadu zajedničkih institucija u Sarajevu. Vladajuće stranke SNSD-SDP-HDZ su pokazale da su nesposobne da vrše vlast u interesu svih u BiH i najodgovornije su za dubinu krize. One su funkcionisanje vlasti svele na lične dilove i projekte i sada se pokazuje sva pogubnost odluke SNSD-a da na nivou zajedničkih institucija razbije jedinstvo stranaka iz Republike Srpske.

Glavni odbor SDS-a još jednom upozorava SNSD da je politika podrške isključivo političkim ciljevima HDZ-a put ka raspakivanju Dejtonskog sporazuma i suprotna je interesima RS. Zato još jednom upozoravamo da se pitanja između Bošnjaka i Hrvata moraju rješavati u okviru Federacije BiH izmjenama koje je definisao Vašingtonski, a ne Dejtonski sporazum.

(SB)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime