SDS paradira Prijedorom slaveći godišnjicu nasilnog preuzimanja vlasti

0
17

logo-SDS-300x250Podrinje – Nakon što aktivisti građanskih i multietničkih inicijativa čiji je cilj bio dostojno obilježavanje bitnih datuma vezanih za ratne zločine u Prijedoru već više od dvije godine pokušavaju dobiti dozvolu da se legalno okupe u ovom gradu i pozovu na priznavanje civilnih žrtava logora i masovnih grobnica koji su se nalazili i još nalaze na području ove općine, lokalni SDS je danas bez problema i prepreka vlasti paradirao Prijedorom obilježavajući 22 godine od nasilnog preuzimanja vlasti u ovom gradu.

Nećemo tražiti ništa od međunarodne zajednice, jer oni neće uraditi ništa, povodom direktnog priznanja Srpske demokratske stranke da baštini tradiciju nasilja i zločina u ovom gradu, premda se takve stranke pred Evropskim sudom za ljudska prava redovno zabranjuju.
Nećemo tražiti ništa od predstavnika povratničke populacije u lokalnim organima Prijedora, ili one šake njih koja sjedi u Narodnoj skupštini RS-a, jer nemaju ni moći, ni prevelike želje da ‘talasaju’ savršenu harmoniju ‘suživota’ u ovom bh. entitetu – čiji je i sastavni dio periodično marširanje Četničkog ravnogorskog pokreta.
Nećemo tražiti ništa od organizacija i udruženja u Prijedoru, budući da su oni dovoljno sebe dali u borbu sa mašinerijom zločina, te su zbog toga danas na crnim listama Skupštine opštine Prijedor.
Samo ćemo pozvati sve one građane i građanke ovog bh. entiteta, ali i cijele Bosne i Hercegovine da odgovore na pitanje: Do kada ćemo nijemi gledati kako ideologija nasilja i mržnje vlada našim životima, te kontroliše našu budućnost, kao što je kontrolisala našu prošlost i razara našu sadašnjost? Nema nazad.
U oktobru su izbori. Ljudska prava dugoročno nećemo zaštiti ni dopisima, ni žalbama, ni pismima, ni tekstovima. Jedina naša nada je da ćemo novim rukama u Narodnoj skupštini RS-a i Parlamentarnoj skupštini BiH, glasove obespravljenih učniti važnim političkim elitama koje vode ovu zemlju. Izađite na izbore. Naši glasovi su naše oružje.
(prvimart.ba)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime