SDA: Nedopustivo je da Čović kao predsjedavajući Predsjedništva BiH zastupa interese Hrvatske

2
19

SDA navodi da je apsolutna neistina da BiH službeno ne osporava izgradnju Pelješkog mosta. Kako kažu, prava je istina, a to zna i sam Čović, da je Predsjedništvo BiH 2007.godine jednoglasno usvojilo stav koji glasi: “Bosna i Hercegovina je protiv izgradnje mosta do rješavanja otvorenih pitanja vezanih za identificiranje morske granične crte između dvije države”. O navedenom stavu su tada upoznati i najviši zvaničnici Hrvatske.

“Dragan Čović kao trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH ima ustavnu obavezu da zastupa službene stavove i interese BiH. Svako drugačije postupanje predstavlja zloupotrebu službenog položaja o čemu bi Dragan Čović itekako trebao voditi računa”, saopćeno je iz SDA.

Ističu da je nedopustivo da Dragan Čović umjesto obavezujućeg zastupanja interesa BiH zastupa interese druge države i nastoji opravdati postupke Hrvatske koji predstavljaju udar na suverenitet BiH i u suprotnosti su sa Konvencijom UN o pravu mora i dugoročnim interesima BiH.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. NEMOŽE DA SE KOMENTARIŠE TEKST”PRIJEGORSKA LUDNICA” OLAKO ZABORAVLJENI GENOCID,U SAMOM TEKSTU,PA KORISTIM OVAJ TEKST. SEĆAM SE SA TV a OVE SLIKE IZ OVOG TEKSTA.TADA JE POKAZANO KAKO SE MANIPULIŠE SA NARODOM.OVDE SE MOGU VIDETI UREDNO OČEŠLJANI MOMCI PORED OGRADE I NE BAŠ UPLAŠENI.ALI,FILMSKI PRIKAZ JE TADA DAT IZA LEĐA OVI “ZATVORENIKA” GDE SE VIDI CELA MONTAŽA “LAKO ZABORAVLJENOG” GENOCIDA, TAKO U BOSNI I KAD SE KOKOŠI KOLJU ,A AKO TREBA I TO JE GENOCID.

    0

    1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime