SDA: BiH će postati članica NATO-a bez obzira šta misli najobičniji šarlatan Dodik

4
10

Povezana slika

Stranka demokratske akcije (SDA) sa gnušanjem odbacuje stalne napade Milorada Dodika na Aliju Izetbegovića – saopćeno je danas iz ove stranke.

Ističu da je Alija Izetbegović bio dokazani antifašista i borac za demokratiju kojeg poštuje cijeli svijet. Između ostalog, Alija Izetbegović je dobitnik najvećih svjetskih priznanja za demokratiju i sa istoka i sa zapada. Služio je u partizanskim jedinicama, a Ordenom rada odlikovan je 1975. godine.

– Milorad Dodik, osim sto je najobičniji šarlatan i uopšte nije dostojan da raspravlja o Aliji Izetbegoviću, je zastupnik i promotor neofašističke ideologije koja je 90-tih godina prošlog vijeka na prostoru BiH počinila masovne zločine koji su na kraju završili jedinim genocidom u Evropi nakon 2. svjetskog rata. Da bi pomogao sam sebi, konačno se uljudio i postao normalan čovjek savjetujemo mu da pročita sabrana djela Alije Izetbegovića – navodi SDA u saopćenju.

Što se Dodikovih opservacija o NATO savezu tiče, iz ove stranke poručuju da je BiH aplicirala za članstvo u NATO uz saglasnost svih u BiH, a vodeću ulogu u tome iz entiteta RS imali su Dodik i njegovi kadrovi.

– BiH će postati članica NATO saveza bez obzira na to šta o tome u ovom trenutku mislio Dodik. To od njega ne zavisi – ističe SDA.

Što se tiče referenduma o NATO-u, u ovoj stranci smatraju da on BiH nije potreban, jer članstvo BiH u NATO savezu garantuje sigurnost svih u BiH i u regionu. Posebno su nedopustivi, kako dodaju, bilo kakvi entitetski referendumi, jer je pristup NATO-u prvorazredno državno pitanje, a nikako entitetsko.

OSLOBOĐENJE PORTALBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  • Mamlaz Beže,o Ćetnicima kad govoriš mora da ustaneš.O zelenim ustašama možeš i ležeći.Kroz tvoja usta govori tvoj pra babo koji nekad davno dade veru za večeru.Zeleni i crni ustaša je isti kur*c samo drugi omot.pakovanje.Cela stvar je i kod jednih i drugih što vam nije jasno,a čuči u vama ,prodana vera za večeru,pa ste krvoločni,krvoloci a i neznate zašto.Alija vaš “super Babo” boljeg nemožete da nađete,beše u HANDŽAR DIVIZIJI, SSovac.Jel,tako govori slika “slavnog BABE”,Balije.

   0

   0
 1. FBiH, može šta oće, ali ,SDA seronjo, u REPUBLICI SRPSKOJ ODLUČUJE NAROD,a ne propali lažni,na prečac postali,islamisti,poput ovih galamećit TITINIH pionira Cerića,Bakirića ,ambasadora “ambis država”,poluinteligentnih magaraca.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime