SBK: Cilj samoprozvanog “Bosanskog Kongresa” je razbijanje bošnjačkog jedinstva

0
0

indeksirajSarajevo   ̶   Povodom predstojećih općih izbora sve učestalije se javljaju razne organizacije, grupe, skupine, pojedinci sa zadatkom promoviranja svojih političko-interesnih opcija.

Jedna od takvih „organizacija“ jeste „Bosanski Kongres“ (mailing lista šizofrenika Muhameda Borogovca) koji u svojim stavovima naglašava da se „bore za BiH onakvu kakva je definirana Ustavom iz 1974/1990.“ a da su „prava definirana tim Ustavom oduzeta Izetbegovićevim potpisima, sporazumima…“.

Svjetski bošnjački kongres upozorava javnost da aktivnosti „Bosanskog Kongresa“ nisu u interesu Bošnjaka, već su politički motivirane sa ciljem razbijanja bošnjačkog jedinstva, favorizirajući monstruozne pojave bivšeg sistema.

Svjetski bošnjački kongres  se zalaže za očuvanje jedinstva Bošnjaka, zaštitu i afirmaciju nacionalnog identiteta i kontinuiteta duhovnog, kulturnog i društvenog naslijeđa bošnjačkog naroda, te čuvanje sjećanja na genocid nad Bošnjacima i djelovanje na suzbijanju negacije genocida, promovira pozitivne aspekte bošnjačkog kulturnog, historijskog, etničkog i vjerskog naslijeđa, bošnjačke etike i bošnjačkih vrijednosti.

SBK sarađuje sa svim srodnim organizacijama u svijetu, i ovim putem naglašavamo da se ograđujemo od svih izjava, komentara, sugestija, primjedbi, prijedloga od strane „Bosanskog Kongresa“, njegovih predstavnika i istomišljenika koji se pozivaju na jedinstvo Bošnjaka a cilj im je suprotan.

Samoproglašeni „Bosanski Kongres“ je aktiviran isključivo da  bi se Bošnjacima diljem svijeta bacala prašina u oči a okupljeni istomišljenici oko Muhameda Borogovca nisu ništa drugo do plaćenici, izdajnici, bolesnici čiji je jedini cilj razbijanje jedinstva Bošnjaka. Bolesna propaganda koja se „nudi“ od strane „boraca za Bošnjake“ pokušava rušiti i blatiti sva imena i ličnosti koji su dokazani borci za prava bošnjačkog jedinstva.

Pozivamo Bošnjake širom svijeta da ignoriraju i ne nasjedaju na propagandne stavove i izjave „Bosanskog Kongresa“ koji ne preza ni od tvrdnji da je prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine rahm. Alija Izetbegović izdao svoju domovinu i svoj narod, navedeno je u Saopćenju Svjetskog bošnjačkog kongresa.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime