SBiH pozdravlja Čovićevu izjavu u vezi bosanskog jezika

0
0

SBiH pozdravlja Čovićevu izjavu u vezi bosanskog jezika

Sarajevo, Mostar – Stranka za Bosnu i Hercegovinu pozdravlja izjavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika HDZ-a gospodina Dragana Čovića koji je rekao: “Ako bošnjački narod kaže da se njegov jezik zove bosanskim jezikom, onda ko sam ja da oko toga na bilo koji način špekuliram!

A druga dimenzija čitave priče je i ono što je već zapisano u dokumentima na koje se mi pozivamo iz novije povijesti BiH. Tako da ne vidim tu dvojbi, i mislim da, što se više budemo uvažavali, bit će nam lakše praviti jedno povjerenje na višoj razini, pogotovo na tim osjetljivim temama kao što su jezik, kulturna baština, tradicija, običaji.”

Slijedom citirane izjave gospodina Čovića pozivamo HDZ BiH da pokrene inicijativu tamo gdje je u mogućnosti kako bi se korigovali ustavi kantona koji također spominju tzv. “bošnjački jezik” a to su: Posavski, Zapadnohercegovački, Hercegovačko-neretvanski i Kanton 10. Vjerujemo da će takav gest pokazati veće uvažavanje među narodima i stvarati klimu povjerenja koja je neophodna za dalji napredak Bosne i Hercegovine.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu
OVAJ TEKST MOŽETE PRONAĆI I NA WEB STRANICI
http://www.fena.ba/Public2/ots/

(Izvorni tekst: za sadržaj odgovara isključivo izvor informacije)

(Fena)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime