SBiH: Poslanik Asmir Hasić ponovo izabran za predsjednika

0
583

Živinice – Večeras je izvršena verifikacija novog Općinskog savjeta Stranke za BiH Živinice, a izvršen je i izbor predsjednika i dva zamjenika. Novi OS SBiH Živinice sačinjavaju: Sead Alibašić, Enisa Avdić, Abid Begović, Sedina Behlulović, Nermin Čaušević, Murisa Čičkušić, Kadir Gavranović, Eldar Glavinić, Esad Hasić, Ešef Klapić, Henrijeta Kadić, Nevlus Hodžić, Asmir Hasić, Sead Taletović, Izet Jagodić, Sabina Kavgić, Husnija Majdančić, Jasmina Memagić, Meho Mujanović, Edin Omazić, Merim Peštalić, Adnan Šehić, Fehim Šljivić, Izudin Softić, Izudin Subašić i Esed Zenunović.

Nakon obavljene verifikacije novog Općinskog Savjeta SBiH Živinice pristupilo se izboru predsjednika i dva podpredsjednika ove političke partije. Tako je za predsjednika jednoglasno izabran dosadašnji predsjednik Asmir Hasić,inače poslanik u SKupštini Tuzlanskog kantona. Za zamjenike SBiH Živinice izabrani su Enisa Avdić i Sead Avdibašić.

Predsjednik SBiH Živinice Asmir Hasić zahvalio se na novom ukazanom povjerenju i rekao je:

“U odnosu na prethodni Općinski Savjet SBiH Živinice mogu reći da je sastav ovoga puta kvalitetniji i od kadrova koji su spremni odgovoriti zahtjevima vremena u kojem se nalazimo! Prethodni Savjet je napravio najbolji izborni rezultat u BiH, kada je u pitanju SBiH, tako da smo “stari” Savjet dopunili kvalitetnim kadrovima, te na narednim loklanim izborima očekujemo još bolji rezultat u općini Živinice i BiH u cjelini. Mi kao kantonalni i federalni poslanici pokazali smo i dokazali svojim trudom i radom da u narednom periodu, kako na TK tako i FBiH, ništa se bitno ne može dešavati bez volje Stranke za BiH”.

Na narednim lokalnim izborima još bolji rezultati

Večerašnjem konstituisanju OS BiH Živinice bio je prisutan i predsjednik S BiH Amer Jerlagić, koji je pohvalio rad živiničke partijske organizacije, kao jedne od najboljih, čestitao je novoizabranim -predsjedniku i podpredsjednicima, te rekao:

“SBiH Živinice je jedna od najaktivnijih i nadam se da će ovaj sastav koji je večeras verifikovan puno uraditi do narednih lokalnih izbora i da ćemo postići puno bolje rezultate. Danas u BiH postoji mnogo politikanstva i malo političara, jer je u BiH vrlo malo ljudi koji su spremni da se bave politikom. Pokazalo se da je kod nas najlakše biti opozicija, nema odgovornosti i povremeno se oglase saopštenjem za javnost. Našim pregovorima sa SDA oko formiranja nove vladajue koalicije je bio uslovljen poštivanjem određenih principa- zaštitom državne imovine, sa respektabilnim razvojnim fondom. Uspjeli smo ostvariti u namjerama da dobijemo ministarstvo za koje imamo najjače kadrove u BiH, a to je ministarstvo energetike. Pokazaćemo da znamo, umijemo i možemo, jer su to resursi od egzistencijalnog značaja”, rekao je Jerlagić.

Večerašnjem konsititusianju OS BiH Živinice, osim predsjednika S BiH Amera Jerlagića, još su bili prisutni novi ministri u Vladi TK mr.Izet Jagodić i Danijela Simić./Š.G./

(zivinice.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime