SBiH Lukavac: Predstavljanje kandidata

0
19

news-2014-September-sbih_logo_250804006Lukavac – Mjesna zajednica Lukavac Mjesto predstavljala je sredinu u kojoj je Stranka Za Bosnu i Hercegovinu posljednjih 18 godina postizala vrlo dobre rezultate. Prije svega zahvaljujući konkretnim aktivnostima za koje se zalagala i u većini slučajeva uspješnoj realizaciji planiranih aktivnosti.

Sinoć je u Domu kulture u ovoj najmnogoljudnijoj lukavačkoj mjesnoj zajednici predstavljen program i kandidati SBiH na listama za Skupštinu TK, Zarfa Huskić, dr.Almir Sakić, Mehmed Damadžić, kandidati za Predstavnički Dom Parlamenta FBiH, Refik Hankić i Faik Sejfić, te kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH, Mihad Sakić.

Odgovarajući na pitanja prisutnih, kandidat za Skupštinu TK, Mehmed Damadžić Enčika, naglasio je: „Na ovim izborima SBiH građanima nudi najbolje kandidate i najrealniji program rada za naredni četverogodišnji mandatni period. Analizirajući dosadašnji angažman poslanika iz Lukavca, jasno je da Lukavac Mjesto nije dobilo onu ulogu i značaj koju će dobiti u narednom periodu. Prije svega, SBiH će i dalje raditi na očuvanju države Bosne i Hercegovine. Stvaranju uslova, a očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta u oblasti građevinarstva, energetike, poljoprivrede, turizma. SBiH će obezbijediti investicijska ulaganja sredstvima stranog i domaćeg kapitala. Radit ćemo na stalnoj borbi protiv korupcije, kriminala i na zaustavljanju „sive“ ekonomije. SBiH će donijeti Zakon o platama i drugim primanjima, kao izabranih zvaničnika, tako i svih zaposlenih građana. Tuzlanski kanton zahvaljujući neznanju i nepoštenju ljudi iz saveza SDA – SDP, doveden je u bezizlaznu situaciju. Zaposleni moraju pokazati solidarnost sa nezaposlenima. To su samo dijelovi programa koji će SBiH u narednom periodu realizovati. „Odlučno s narodom“ u Tuzlanskom kantonu i cijeloj Bosni i Hercegovini.“

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime