SBiH Lukavac predstavila program i kandidate na predstojećim Općim izborima 2014

0
27

Fotografija0851Lukavac – U Domu kuture „Prokosovići”, Općinska Organizacija SBiH Lukavac predstavila je program i kandidate na predstojećim Općim izborima 2014.

Kandidat za Predstavnički Doma Parlamenta Federacije BiH, Faik Sejfić, na ovom predizbornom skupu, između ostalog je istakao: „Zdravstvena politika Stranke Za BiH ima za cilj poboljšati zdravlje svih ljudi, što je temeljna odrednica kvaliteta života i osnovni pokretač socio-ekonomsskog razvoja. Stranka Za BiH će se zalagati za:

– Pacijenta u fokusu interesa zdravstvenog sistema

– Zdravstvena zaštita jednaka za sve građane

– Zdravstveno osiguranje za sve građane

– Ministarstvo zdravstva na nivou države Bosne i Hercegovine

Sve naše aktivnosti u oblasti zdravstva bile su i biće usmjerene prema pacijentu u cilju stvaranja zdravstvenog sistema u kojem će administracija i legislativa biti efikasni i neprimjetni, a paijjent u središtu interesovanja. U tom cilju, radili smo i radit ćemo na izgradnji efikasnog, dostupnog i transparentnog sistema utemeljenog na principima solidarnsti i pravičnosti.

I u narednom periodu ćemo kroz unapređenje porodične medicine raditi na približavanju zdravstvene zaštite pacijentima i uspostavi jednako dostupnog zdravstvenog sistema, izgradnji sistema u kojem će svaki pacijent moći sam da bira svog ljekara, te povećanju obima usluga kroz porodičnih ljekara sa pacijentima, na promociji zdravlja i prevenciji masovnih nezaraznih bolesti, pojednostaviti procedure u pružanju specijalističko-konsultativnih pregleda, izdavanja lijekova na recept, te zakazivanje pregleda.”

Kandidat za Skupštinu TK, dr.Almir Sakić, prisutnima na skupu je istakao sljedeće:

„SBiH će u oblasti zdravstva nastojati obezbijediti pravičnost u pružanju zdravstvene zaštite, efikasnost u provođenju terapeutskih procedura, kvalitet pružene zdravstvene zaštite, i iznad svega, sigurost građana pri korištenju zdravstvene zaštite.”

Na skupu su se obratili Zarfa Huskić i Mehmed Damadžić, kandidati za Skupštinu TK, Refik Hankić, kandidat za Predstavnički Dom Parlamenta FBiH, i Mihad Sakić, kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH. Govorili su o potrebi ustavnih promjena, izgradnji putne-saobraćajne infrastrukture i o strateškim smjernicama za razvoj odgoja, obrazovanja, nauke i tehnologije u Bosni i Hercegovini. „Odlučno s narodom” do pobjede.

(bhreporter.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime