SBF: Privrednici iz BiH i regiona na radionicama u Sarajevu 12. marta

0
12

48505eef2272463dd3dda27d789c1187_XLSarajevo – Kako pripremiti projekte za Sarajevo Business Forum: Na SBF-u će 14. i 15, maja biti predstavljeni projekti iz energije, poljoprivrede, turizma i infrastrukture

U sklopu priprema za održavanje ovogodišnje 5. međunarodne investicijske konferencije – Sarajevo Business Forum (SBF) 2014.,  koja će se 14. i 15. maja  održati u Sarajevu, Bosna Bank International (BBI) organizirala je radionice za kompanije i pojedince za prijavu i izradu projekata koji bi mogli biti prezentirani i ponuđeni stranim investitorima na SBF-u.  U okviru ovih priprema BBI banka i njen BBI VIP biznis klub tokom februara i marta  održali su radionice u Banjoj Luci, Tuzli, Bihaću, Vitezu, Trebinju i Mostaru i privrednicima iz ovih regija prezentirali metodologiju izrade projekata za strane investitore.

U Sarajevu će 12. marta u zgradi Privredne komore Federacije BiH  biti upriličeno  završno rezimiranje/savjetovanje o izrađenim projektima kada mogu prisustvovati svi zainteresirani privrednici iz BiH i Jugoistočne Evrope. 

Na dosadašnjim prezentacijama privrednici su najviše interesa pokazali za izradu poljoprivrednih i projekata iz oblasti energije.

BBI putem svog BBI VIP biznis kluba, koji je inače organizator SBF-a i na ovaj način poziva kompanije i pojedince iz BiH i ostalih zemalja Jugoistočne Evrope da prijave/dostave svoje projekte za učešće na Forumu do kraja aprila ove godine.  Projekti i učešće u radionicama mogu se prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI-a (www.bbi.ba ili putem stranice  www.sarajevobusinessforum.com). Nakon obrade svi projekti koji budu zadovoljavali standarde SBF-a bit će postavljeni na stranici Foruma i vidljivi svim potencijalnim investitorima. Interesi stranih biznismena bit će registrirani, a potom i dogovoreni B2B sastanci sa predstavnicima domaćih i regionalnih kompanija tokom trajanja SBF-a.

Na 5. SBF-u investitorima će biti predstavljeni projekti iz oblasti: energije, poljoprivrede,  turizma, infrastrukture i nekretnina.

Punu podršku Sarajevo Business Forumu dale su kantonalne privredne komore i privredne komore Federacije i Republike Srpske čiji su predstavnici zajedno sa ekonomskim stručnjacima BBI banke učestvovali na ovim radionicama. Cilj ovih radionica je da domaćim privrednicima i ljudima sa idejom pomognu da na najadekvatniji način pripreme projekte za predstojeći SBF.

 

(Akos.bA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime