SBB: Izetbegović je rat proveo skriven u sefu, a zbog veleizdaje treba odmah podnijeti ostavku

0
12
“Višečlana delegacija SBB-a u Mostaru je razgovarala sa delegacijom HDZ-a BiH nakon istog takvog sastanka koji su dan ranije imale SDA i HDZ BiH. Nažalost, nije dogovoreno ništa. Što se tiče navodnih poruka iz Banja Luke, podsjećamo Izetbegovića da je Fahrudin Radončić smijenjen sa pozicije ministra sigurnosti BiH glasovima SDA, SDP-a i Dodikovog SNSD-a. Uostalom, na sastanku u kafani pokraj Sarajeva, Izetbegović je Dodiku dao takve ustupke da mu se ovaj i danas javno zahvaljuje”, navodi se u saopćenju SBB koje je uslijedilo nakon Izetbegovićevog intervjua.

Dodaje se da je Radončić na Kosovu svjedočio o “brojnim političkim ubistvima koje je uradila tajna služba AID, koja je bila u direktnom kontaktu sa Bakirom Izetbegovićem lično”.

“Njega boli da se ta tema ponovo otvara, pa je bezuspješno pokušava sakriti nepostojećom podrškom Radončiću od Dodika, Biljane Plavšić i drugih. Bošnjacima je dosta Bakirovog lažnog patriotizma i tobožnjeg njegovog stradanja. Radončić u kući ima tri šehida, sve vrijeme rata je bio u Sarajevu i Armiji BiH, njegova supruga i sestra su sa djecom cijeli rat bile u opkoljenom glavnom gradu BiH. Za razliku od Radončića, Bakir se krio u sefu Centralne banke BiH, supruga Sebija i majka su mu bili po ugodnim i velelepnim rezidencijama u Turskoj i Njemačkoj, zetovi u Hrvatskoj i drugdje. Njihova patriotska aktivnost je zabilježena autentičnim video snimcima koji su javnosti već poznat”, stoji u saopćenju.

Istaknuto je i da Bakir Izetbegović nema pravo nekome nešto davati i uzimati jer su građani svojim glasovima dali mandat SBB-u, bez kojeg SDA i HDZ BiH trebaju vratiti svoja mjesta i ići odmah na nove izbore.

“U međuvremenu, Izetbegović se, zbog veleizdaje žrtava genocida, treba povući iz Predsjedništava BiH i sa čela SDA, jer je historijski sramotno slagao vlastiti narod i žrtve genocida. Upravo zahvaljujući njegovom mentalnom sklopu, SDA-u nije uspjela niti jedna koalicija, neovisno da li je u pitanju bio SDP, SBiH, DF ili sada SBB. Izetbegović je Bošnjake izolirao, u svađi je sa vlastitom strankom i svim političkim partnerima iz sva tri naroda i regiona. Njegova opsjednutost Radončićem je providna manipulacija da sakrije vlastitu nesposobnost, destrukciju i neznanje. Bakir želi erdogansku vlast sa pet familija, policijske progone svih neistomišljenika, a mi javno poručujemo da tu fildžan teritoriju i takvu vlast neće dobiti. Izetbegović Radončića pokušava diskreditirati lažnom izdajom, samo da sakrije vlastitu veleizdajničku prevaru koju je u slučaju revizije učinio”, navodi se u saopćenju.

U SBB-u smatraju da na Izetbegovićevo mjesto treba izabrati drugog predstavnika SDA iz Predstavničkog doma PS BiH, te da će SBB napustiti vlast ukoliko Izetbegović donese pojedinačne potpise poslanika u državnom i Parlamentu FBiH kako bi građanima pokazao da ima kvalificiranu parlamentarnu većinu.

“Ne iz razloga što je SBB-u vlast bitna, Izetbegović je mjesecima molio da pošto-poto SBB uđe u vlast, nego da se ne napravi i izazove opći haos i da ga svojim ishitrenim postupkom ne uzrokuje SBB, kao državotvorna i odgovorna stranka. Projektovani haos koji mjesecima proizvodi Izetbegoviću treba da pripremi podjelu zemlje i napokon ostvari san o feudalnoj fildžan državici u srcu Evrope. E, neće moći. Nije moglo ni 1993. godine u Holiday Innu kada se utemeljivač SBB-a i tada suprostavio samoprozvanom Bošnjačkom saboru, podjeli BiH na troje i stvaranju muslimanske državice koja je bila projekat Tuđmana i Miloševića”, saopćili su iz SBB-a.

(klix)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime