“Saznali da će biti smjenjeni pa podnijeli ostavke”

0
4

pictures-2012_february-Stranka_za_BiH_669766531Mostar – Ovim putem želimo da Vas informišemo oko događanja u GS Mostar i ostavke njegovih pojedinih članova.

Naime već duže vrijeme osjeti se nerad Gradskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Mostaru.

Nakon posljednjih izbora, na kojima je rezultat bio izrazito loš nisu poduzete adekvatne mjere, već se stanje i dalje pogoršavalo.

O tome je rukovodstvo stranke obavještavano mnogo puta na razne načine od strane članova Stranke iz Mostara, koji su urgirali da se nešto hitno promijeni inače će se SBIH u Mostaru ugasiti. GS Mostar nema izabranog predsjednika, već funkciju obavlja VD predsjednika. Dva izabrana vijećnika u

Gradskom vijeću Mostara ispred SBIH su odavno napustili SBIH i djeluju kao nezavisni, nezadovoljni radom aktuelnog rukovodstva GS SBIH Mostar.

Rukovodstvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu je odlučilo raspustiti aktuelno rukovodstvo GS SBIH Mostar i uvesti povjereništvo

Aktuelni saziv GS Mostar je saznao za uvođenje povjereništva i u torak 24.06.2014. održao sjednicu GS Mostar , na kojoj su pojedini članovi GS Mostar podnijeli ostavke. Dio potpisa navodnih članova GS SBIH Mostar je lažiran, ljudi nemaju nišat sa time, o čemu su nas ti članovi lično obavjestili.

Takođe netačna je tvrdnja da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu ostala bez članstva u Mostaru, naprotiv ovim činom Stranka za Bosnu i Hercegovinu će dodatno ojačati, povratkom starih članova SBIH, dijelom članova GS SBIH Mostar koji su tu radi interesa Bosne i Hercegovine i Mostara i onim što nas posebno raduje a to je veliki interes mladih i novih članova Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Kantonalni vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu HNK Mostar

(haber.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime