Savez udruženja penzionera FBiH ogorčen: Protiv zakona o prekršajima su one snage u Parlamentu Federacije BiH koje štite rad na crno!

0
29

ABSLIKE-2014_01_30_163716_358914134Sarajevo – Savez udruženja penzionera/umirovljenika Federacije Bosne i Hercegovine i Savez županijskih udruga umirovljenika/penzionera Mostar izražavaju javni protest zbog ponovnog odbijanja prijedloga Zakona o prekršajima Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

– Nažalost još jednom se pokazalo da su u Parlamentu FBiH u ovom trenutku snage koje se bore protiv rada na crno i sive ekonomije, slabije od snaga koje to Štite, što je porazna činjenica za sve građane ove zemlje. Naši Savezi koji okupljaju više od 389.000 penzionera/umirovljenika će u narednom periodu učiniti sve da svoje članstvo obavijeste o tome ko je bio za usvajanje zakona koji je trebao osigurati veće prihode u Zavod PIO/MIO FBiH i samim tim i veće penzije, a ko su političke snage koje su to spriječile – navodi se u saopćenju.

Savezi pozdravljaju napore Vlade Federacije BiH, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, koja je tri puta predlagala ovaj zakon u prethodne tri godine i time pokazala jasnu volju da uspostavi sistem i pravnu državu.

– Takva nastojanja penzioneri Federacije BiH će znati prepoznati i nastavit ćemo se boriti za stvaranje pravednijeg društva u kojem će penzioneri imati sigurne i što je moguće veće penzije kaže se na kraju saopćenja.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime