Sarajlije biblioteci u Goraždu donirale 2.700 naslova

0
29

main pic

Sarajevo, Goražde – Predstavnici Općine Centar Sarajevo, predvođeni predsjedavajućim Općinskog vijeća Nedžadom Ajnadžićem, posjetili su jučer Narodnu biblioteku u Goraždu i uručili 2.700 knjiga koje su darovale Sarajlije.

Naime, Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima i Služba za lokalnu samoupravu organizirali su u 15 mjesnih zajednica Centra akciju prikupljanja knjiga kojoj se odazvao veliki broj građana, ali i institucije poput Fakulteta političkih nauka, Pozorišta mladih, Tužilaštva Kantona Sarajevo i Javna ustanova Biblioteka Sarajevo, darujući nekoliko stotina naslova.

Predsjednik Komisije za mjesne zajednice Samir Fazlić je ovom prilikom kazao da je biblioteka u Goraždu sada bogatija za značajan broj naslova stručne literature i školske lektire za osnovce i srednjoškolce.

“U našim akcijama za biblioteke u Maglaju, Olovu i Goraždu prikupili smo više od 5.000 knjiga. Nadamo se da će saradnja Općine Centar i Goražda u narednom periodu biti proširena i na druge oblasti”, istaknuo je Fazlić.

Hamdo Sijerčić, direktor Centra za kulturu Goražde, pod čijim okriljem djeluje Narodna biblioteka sa knjižnim fondom od 50.000 naslova, uputio je riječi zahvalnosti naglasivši da je knjiga za njih najvrijedniji poklon te da ovakve akcije pokazuju koliko je dobra saradnja dvije općine.

“Zahvaljujemo se i na dosadašnjoj podršci koju nam je Općina Centar pružala u ljudstvu i materijalnim sredstvima nakon velikih poplava. Ova donacija znači nam mnogo više od broja poklonjenih knjiga, jer izuzetno cijenimo koliko ste truda uložili da prikupite i dopremite knjige u naš grad koji ima dugu tradiciju njegovanja pisane riječi”, naglasila je Samira Drakovac, pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Goražde.
Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da zakonodavna i izvršna vlast Općine Centar, bez obzira na političko opredjeljenje, jednoglasno podržavaju saradnju sa Općinom Goražde.

“Ovaj poklon u obliku knjiga samo je jedan segment naše saradnje. Na razne načine pokušavamo pomoći ovoj općini i Bosansko-podrinjskom kantonu. Postoje velike želje da se saradnja uspostavi i na institucionalnom nivou za šta je potrebno da naša općinska vijeća donesu odluke”, naglasio je Ajnadžić čije je riječi o bratimljenju dvije općine potvrdio i Edin Kunovac, zamjenik predsjedavajuće Općinskog vijeća Goražde, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Primopredaji knjiga u ime Općine Centar prisustvovali su i vijećnici Zora Ostojić, Ahmed Gerin, Senad Alić, Haris Fazlagić, Amer Kapo i Jasmin Gazija.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba – registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime