Sarajevogas sa općinama nastavlja projekte: Dobroševići će dobiti gas

0
1

Ilidža, Hadžići, Trnovo – Svake godine KJKP Sarajevogas u saradnji sa općinama radi na gasifikaciji naselja, a trenutna pokrivenost gasnom infrastrukturnom mrežom u KS-u iznosi 90 posto.

I u ovoj godini bit će nastavljene ove aktivnosti u nekoliko općina KS-a.
– Mi sa općinama imamo izuzetno dobru saradnju i svake godine s njima i sa resornim ministarstvom pravimo protokole o saradnji. Krajem prošle godine potpisali smo protokole sa načelnicima općina Ilidža, Hadžići i Trnovo. U općini Ilidža ove godine planirana je gasifikacija naselja Blažuj u dužini od 710 metara.

U općini Hadžići gasificirat će se naselja Žunovnica i Miševići, kao i naseljena mjesta od Binježeva do Rakovice, a u općini Trnovo radit će se šest kilometara gasne mreže prema novom turističkom gradu koji će se graditi. Što se tiče Općine Centar, u pripremi smo projekta za gasifikaciju Poljina. Uglavnom, za sve je urađena kompletna projektna dokumentacija i sad smo u pripremi za izdavanje građevinskih dozvola.

Sa radovima bismo mogli krenuti početkom građevinske sezone. I sredstva su najvećim dijelom obezbijeđena, kazala je Nihada Glamoč, direktorica Sarajevogasa, i dodala da je predviđena i gasifikacija nekih naselja u Vogošći.
Ove godine nastavit će se i izgradnju gasne mreže u mjesnoj zajednici Dobroševići, koja osim Dobroševića obuhvata i Ahatoviće i Bojnik.
– Dosta posla je urađeno u prošloj godini, a sada nam je ostalo da se na gasnu mrežu priključi Osnovna škola Dobroševići i cjelokupno to naselje. To planiramo završiti do početka nove sezone grijanja, navela je Glamoč.

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime