Sarajevo: Uklonjene tende i ljetne bašte u četiri ulice u Starom Gradu

0
25

1609_baste (1)Sarajevo – U ulicama Ferhadija, Trg fra Grge Martića, Zelenih beretki, Muvekita i Štrosmajerova uklonjene su sve ljetne bašte čijim su vlasnicima uručena rješenja o prestanku prava na privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašti jer se nisu pridržavali odredbi navedenih u rješenjima i koristili su površinu izvan utvrđenih gabarita.

Rok za uklanjanje ljetnih bašti bio je 15. septembar, a jutros su zaposlenici Službe za komunalne i inspekcijske poslove, uz podršku nadležnih policijskih organa i tehničku podršku Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća Rad, uklonili samo jednu ljetnu baštu u ulici Štrosmajerova, dok su ostale uklonili vlasnici.

Osim toga, investitori su uklonili svih 16 čeličnih konstrukcija sklopivo-rasklopivih tendi na fasadama zgrada i na ulicama čije je uklanjanje naloženo ranije izdatim rješenjima, s rokom do 15. septembra.

Podsjećamo, Općina Stari Grad Sarajevo je, putem Službe za komunalne i inspekcijske poslove, prošlog mjeseca izdala rješenja o prestanku prava na privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašti korisnicima koji se nisu pridržavali odredbi navedenih u rješenjima i koristili su površinu izvan utvrđenih gabarita.

Također, Općina je izdala rješenja kojim je naređeno investitorima da demontiraju i skinu čeličnu konstrukciju sklopivo-rasklopivih tendi na fasadama zgrada i na ulicama i da vrate površine/ulice u prvobitno stanje. Korisnicima kojima je rješenje o korištenju javnih površina isteklo zaključno s 31. augustom, upućeno je obavještenje da su dužni ukloniti sadržaj (ugostiteljski inventar i suncobrane) s javne površine i vratiti je u prvobitno stanje.

(Radiosarajevo)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime