Sarajevo: Radnici Parka očistili smeće sa više od 28 miliona kvadrata zelenih površina

0
78
Jedan od prioritetnih poslova u okviru tog rada jeste čišćenje i prikupljanje komunalnog smeća sa travnjaka, parkovskog mobilijara, parkovskih staza i stepeništa, s ciljem zaštite zdravlja građana i očuvanja komunalne čistoće u Sarajevu.

“Rezultati rada radnika Parka vidljivi su na terenu, a podatak da su od polovine marta do polovine aprila, u okviru vanrednih poslova očistili smeće i izvršili higijenu na 28.730.000 metara kvadratnih najviše govori o tome. S obzirom da je taj rad, organiziran u smjenama i produžen tokom dana, pa i u danima vikenda, radnici preduzeća Park u prosjeku su higijenu i uklanjanje smeća radili dnevno na nešto manje od milion metara kvadratnih zelenih površina. Naravno ovdje je riječ o ponovljenim radnjama i poslovima koji se u kontinuitetu obavljaju na javnim zelenim površinama u nadležnosti preduzeća Park na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže, Vogošće, dijelovima Igmana, Bjelašnice i u centralnom dijelu Trnov”, naveli su.

Uporedo s tim radovima na terenu vršeno je i hortikulturno uređenje, odnosno košnja trave, orezivanje ukrasnih sadnica, uređenje zemljišta oko sadnica, čišćenje korova iz cvjetnih gredica i ružičnjaka, pa bili i zimska služba u danima kada je padao snijeg.


“Dio uposlenika preduzeća Park, posebno ekipa koja radi orezivanje i njegu stabala, zajedno s mehanizacijom odmah je po proglašenju stanja nesreće uključen direktno i u rad Štaba CZ KS, a ekipe koje održavaju javnu rasvjetu su svoj rad produžile i tokom noćnih sati, sve do ponoći. I pored redovnog posla tokom dana, ekipa koja radi drugu smjenu, dodatno je u tom periodu otklonila još 189 prijavljenih kvarova na javnoj rasvjeti, a radili su i na dekorisanju gradskih ulica. Tokom trajanja pandemije i komunalni redari preduzeća Park intenzivno i konstantno su na terenu, nadziru i štite komunalnu čistoću na javnim zelenim površinama, a samo u drugoj polovini marta i prvoj polovini aprila izvršili su ukupno čak 4.279 pregleda”, saopćeno je.
Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime