Sarajevo: Počeo Regionalni seminar o modernim metodama podučavanja Časnom Kur’anu

0
0

Sarajevo – Danas je u Sarajevu počeo Regionalni seminara o modernim metodama podučavanja Časnom Kur’anu. Organizatori ovog seminara su Uprava za vanjske poslove i dijasporu, Uprava za obrazovanje i nauku i Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Islamskom organizacijom za edukaciju, nauku i kulturu (ISESCO). Na ovom seminaru koji se održava na arapskom jeziku učešće će uzeti profesori kiraeta u medresama, asistenti kiraeta na fakultetima te istaknuti muhafizi u Bosni i Hercegovini i Regionu.

Na početku seminara prisutnima se u ime Uprave za obrazovanje i nauku IZ obratio Seid Eminović koji je izrazio zadovoljstvo što je i ove godine ISESCO odlučio da surađuje sa Islamskom zajednicom.

Prisutnima se također obratio i Magdy Salah Taha ispred ISESCO-a: “Ova radionica je dio kontinuiranih napora koje Islamska organizacija za odgoj obrazovanje i kulturu čini kako bi učesnicima prenijela potrebna  iskustva i vještine u oblastima odgoja i podučavanja Kur’anu“.

Izaslanik reisu-l-uleme na današnjem svečanom otvaranju bio je muftija sarajevski Enes-ef. Ljevaković koji je kazao da su ove radionice važne radi razmjene iskustava.

„Mi u Bosni i Hercegovini imamo posebne metode hifza –  učenja Kur’ana napamet te se nadamo da ćemo kroz ovu radionicu razmijeniti iskustva u ovom pogledu. Mi imamo svoju metodu podučavanja kao i učenja Kur’ana napamet – hifza koju njegujemo. Nadamo se da će ova radionica biti uspješna i da će se naši profesori okoristiti“.

Seminar će trajati do 20. septembra 2015. godine, a održava se u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime