Sarajevo: Na sajmu knjiga održana promocija Međunarodnog centra za mir

0
18

indexSarajevo – Na 26. međunarodnom sajmu knjige, održana je promocija Međunarodnog centra za mir iz Sarajeva.

Promociji su prisustvovali Mirsad Bećirbašić, Admiral Mahić, Nela Lučić, Kašmir Huseinović i predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić, koji je predstavio izdavački plan IPC –a za 2014. / 2015. godinu.

 – Centar za mir je za 25 godina svog djelovanja pripremio najkreativniji izdavački program. Najavio bih novo djelo pisca i književnog teoretičara, akademika Tvrtka Kulenovića “Dnevnici iščezlih”, djelo Sadudina Musabegovića, “Rasuta kazivanja 2” i reprint izdanje djela “Biti zajedno bez suštine’.” – kazao je Spahić.

Pjesnik i pisac, Mirsad Bećirbašić istakao je da je Međunarodni centar za mir jedinstvena izdavačka kuća koja je objavila najznačajnije pjesnike iz BiH te bestseller, dnevnik Zlate Filopović te da će se u narednoj godini realizirati izvanredan izdavački program IPC –a.

Kašmir Huseinović je najavio suizdavački projekat s Međunarodnim centrom za mir, autorice Andree Petrlik Huseinović “Ljubav”.

Nela Lučić (glumica Kamernog Teatra u Rimu) recitovala je poeziju iz nove Spahićeve zbirke poezije pod nazivom “Osam”.

Admiral Mahić pjesnik je čitao pjesmu “Bosna” posvećenu Ibrahimu Spahiću.

Audio izdanja knjiga IPC-a štampaće se u saradnji s Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica, a video izdanja IPC-a objaviće se paralelno s izlaskom knjiga iz štampe.

IPC će sve knjige objavljivati najmanje kao dvojezična izdanje, a posebno autore iz BiH i svijeta, saopćio je Pres Sajma knjige.

 

(Fena)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime