Sarajevo: BH Telecom dodijelio 55 novih stipendija

0
27

slikac.phpSarajevo – Kompanija BH Telecom danas je u Sarajevu na prigodnoj svečanosti uručila ugovore o  stipendiranju  redovnim studentima s visokoškolskih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nakon raspisanog javnog konkursa i provedenog postupka izbora kandidata,  ugovore o četvrtogodišnjem stipendirenju, u mjesečnom iznosu po 200 KM, potpisalo je 55 studenata.

Najviše stipedija (29)  dodijeljeno je studentima s elektrotehničkih fakulteta.

Prilikom potpisivanja ugovora sa studentima, rukovoditeljica Sektora za upravljanje, organizaciju ljudskim resursima u BH Telecomu Seda Bektić istaknula je da se prijavilo 125 kandidata za stipendiju, od kojih  su prema važećim kriterijima odabrali njih 55.

Generalni direktor kompanije Nedžad Rešidbegović kazao je da je kontinuitet dodjele stipendija u BH Telecomu prisutan  već sedam godina.

”Ovo je najbolji način da se članovi kolektiva BH Telecoma, koji odlaze u penziju zamijene s najboljim kadrom, koji dolazi isključivo s visokoškolskih ustanova. Također, ovo je najbolji način zapošljavanja mladih ljudi, koji će  poslije stjecanja diploma imati priliku da obave pripravnički staž, a poslije toga  da dobiju mogućnost  da zasnuju radni odnos. Kompanija sve svoje stvari planira dugoročno tako i kadrove, smatram da je  to uspješna politika”, rekao je Rešidbegović.

Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija redovnim studentima s visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH bili su  prosjek ocjena na prvoj godini studija  i imovinski status.

Kompanija BH Telecom je tokom prethodnih godina dodijelila 220 stipendija najboljim studentima visokoškolskih obrazovnih ustanova u FBiH te uposlila 300 pripravnika, javila je Fena.

(Radiosarajevo.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime