Saopštenje sa 21.sjednice Vlade SBK

0
1

Travnik – Vlada SBK je usvojila zapisnik sa 20.redovne sjednice.

Usvojen je i Izvještaj o radu Vlade SBK za 2015. godinu.

Na prijedlog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada SBK je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sa pozicije „Transfer za izradu šumskoprivredne osnove za privatne šume“ utvrđenih Budžetom SBK za 2016. godinu, ovom odlukom utvrđuju se sredstva u iznosu od 100.000,00 KM.

Kantonalna uprava za pitanje boraca je predložila, a Vlada SBK donijela slijedeće Programe:
– Program i kriteriji utroška sredstava za izgradnju i uređenje spomen obilježja,
– Program i kriteriji utroška sredstava za uređenje mezarja i grobalja,
– Program i kriteriji utroška sredstava za manifestacije, obilježavanje značajnih datuma i sportske aktivnosti,
– Program i kriteriji utroška sredstava sa transfera za psiho socijalno liječenje,
– Program i kriteriji utroška sredstava sa transfera za troškove zakonske revizije korisnika boračko- invalidske zaštite.

Ministarstvo finansija je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o izdvajanju srerdstava za općinu Dobretići (za I. kvartal) iz Budžeta SBK za 2016. godinu, odlukom se izdvaja iznos od 50.000,00 KM za podršku rada općine.

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike je predložilo, a Vlada SBK donijela slijedeće odluke:
– Odluka o izdvajanju sredstava iz sredstava Ministarstva zdravstva i socijalne politike “Prijenosi sredstava za sufinansiranje upravnih ustanova – Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona” u ukupnom iznosu od 250.000,00 KM odobrava se mjesečna isplata u iznosu od 20.833,00 KM na ime Zavoda za javno zdravstvo SBK,
– Odluka o izdvajanju sredstava Srpsko kulturno-prosvjetnom i humanitarnom crkvenom društvu Travnik, iz sredstava Budžeta SBK za 2016. godinu, izdvaja se iznos od 6.000,00 KM kao pomoć za rad navedenog društva za prvi i drugi kvartal 2016. godine,
– Odluka o izdvajanju sredstava iz sredstava Ministarstva zdravstva i socijalne politike „Prijenos sredstava Zavodu za zdravstveno osiguranje SBK (podrška u saniranju deficita)” u ukupnom iznosu od 565.000,00 KM odobrava se mjesečna isplata u iznosu od 47.083,00 KM na ime Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta donijelo je slijedeće odluke:
– Odluka o utrošku dijela sredstava planiranih Budžetom SBK za 2016. godine, “Transfer za stručno usavršavanje prosjetnih djelatnika”, odlukom se izdvaja dio sredstava u iznosu od 3.525,95 KM,
– Odluka o davanju saglasnosti za raspisivanje natječaja za upražnjena radna mjesta za nastavno i nenastavno osoblje u OŠ ”13. Rujan” Jajce i OŠ ”Braća Jezerčić” Jajce.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada SBK dala saglasnost komisiji za javne nabavke srednjih škola za provođenje procedure javne nabave „Postavljanje ograde oko gradilišta, putem konkurentskog zahtjeva“ za niže navedenu potrošačku jedinicu: S.Š.“Novi Travnik“ N.Travnik, Općinska donacija, procijenjena vrijednost……..10.000,00 KM (s PDV-om)

Kantonalna uprava za civilnu zaštitu je predložila, a Vlada SBK je donijela Odluku o izdvajanju sredstava općini Kreševo na ime pomoći preduzeću MIS d.o.o. Kreševo, odlukom se odobrava izdvajanje sredstava općini Kreševo u iznosu od 15.000,00 KM., na ime pomoći preduzeću MIS d.o.o. Kreševo za štetu nastalu od požara u proizvodnim pogonima.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova je predložilo, a Vlada SBK je dala slijedeće saglasnosti:
– Saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, da zaključi ugovor o javnoj nabavci (Ugradnja termo fasade na školskoj zgradi JU OŠ ”Voljevac”, općina Gornji Vakuf-Uskoplje) – direktni sporazuma, sa ponuđačem IG ”Pokvić” d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, sa visinom ponude od 6.999,87 KM.
– Saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, da zaključi ugovor o javnoj nabavci (Toplifikacija zgrade CZ i MZ Bare, općina Novi Travnik) – direktni sporazuma, sa ponuđačem ”LIMPROMET” d.o.o. Kreševo, sa visinom ponude od od 6.950,04 KM,
– Saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, da zaključi ugovor o javnoj nabavci (Izrada staze za rekreaciju-trim staza Mali Mošunj i čišćenje deponijskog smetljišta, EKO UDRUGA ”Jelinjak”, općina Vitez) – direktni sporazum, sa ponuđačem SOR ”BAROK” Vitez, sa visinom ponude od 3.929,83 KM.

KABINET PREMIJERA

(sbk-ksb.gov.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime