Saopćenje OO SDA: Sanski Most na presudu Radovanu Karadžiću

0
2

SAOPĆENJE OO SDA: Sanski Most na presudu Radovanu Karadžiću

Sanski Most – Očita namjera Međunarodnog suda pravde u Hagu da samo srebrenički masakr iz jula 1995. godine proglasi najtežim zločinom genocida, zapravo je licemjerna odluka svjetskih moćnika da prikriju stvarni zločin genocida i u drugim dijelovima BiH od Istočne Bosne do Bosanske krajine.

Ispada da se zločin genocida nad Bošnjacima i Hrvatima u cijeloj BiH, zapravo svodi na incident u nekoliko dana akumuliranog zločina u Srebrenici.

Konvencija Ujedinjenih nacija o prevenciji i kažnjavanju zločina genocida iz 1948. zločin genocida definira kao namjeru da se u cjelini ili djelomično uništi nacionalna ili religijska skupina. Bošnjacima i Hrvatima Ključa, Sanskog Mosta i Prijedora niko ne treba dokazivati razmjere zločina i genocida jer su to oni uistinu proživjeli.

Pa zar nije jasna činjenica genocida da je u ova tri grada u oktobru 1995. g. zatečeno nekoliko stotina ispaćenih stanovnika i da ih je nekoliko puta više pronađeno „friško“ – masakriranih od Arkanovih zločinačkih hordi iz Srbije.

Jasno je svakom dobronamjernom stanovniku doline Sane da je upravo u Ključu, Sanskom Mostu i Prijedoru genocid doživio svoju potpunu fizičku i matematičku realizaciju. Očito haškim sucima neselektivna masovna ubistva od tromjesečnih beba do staraca, odvođenje muškaraca od njihovih porodica u logore smrti, masovna mučenja i silovanja, potpuna stopostotna deportacija iz doline Sane ne predstavlja baš nikakav zločin.

Pa zar zaista međunarodni haški „pravednici“ misle da će sklanjanje pod tepih činjenica nedvosmislenog genocida na kraju dvadesetog stoljeća u srcu Evrope oprati savjest onih koji su taj zločin mogli spriječiti, a nisu htjeli?

Zar zaista lažni haški „pravednici“ misle da će izbrisati iz glava Sanjana istinu trogodišnjeg zločina i pokušaja fizičkog istrebljenja? Postavlja se na kraju pitanje, da su svi Bošnjaci i Hrvati u agresiji pobijeni, da li bi i tada bilo dovoljno argumenata haškim „pravednicima“ da proglase zločin genocida??? Ili bi oni to i dalje imenovali pojmom „pothvata“, što u suštini znači uspjeh…

Pa zar zaista jasno nije da nepriznavanje zločina genocida zapravo znači odsutnost pravde i nemogućnost pomirenja među narodima. A sve to u konačnici može značiti i poziv na osvetu, novi zločin i nove ratove…

Zar nam takva poruka upravo nije došla iz Višegrada u koji su nedavno došli isti oni krvožedni zločinci koji su i 1992. ubili preko tri hiljade nevinih Bošnjaka. Pripremajući se očito za novi „pothvat“…

Izvor: OO SDA SANSKI MOST

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime