Sanski Most: Srednjoškolci mijenjaju svoje školske klupe za radna mjesta

0
13

Sanski Most – Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini dana 21.10.2016., održava Prvi socijalni dan – dan kada srednjoškolci mijenjaju svoje školske klupe za radna mjesta.

Socijalni dan je najznačajniji projekat srednjoškolaca koji će se implementirati u tekućoj godini dana, čija je srž da učenici na jedan dan svoje školske klupe zamjene radnim mjestima koja će obezbijediti lokalni poslodavci.

Projekat se implementira sa ciljem ukazivanja na vrijednosti praktičnog učenja i stvaranje zdravije lokalne zajednice saradnjom između poslodavaca i srednjoškolaca. Samim tim motivisaćemo srednjoškolce da svojim radom doprinesu poboljšanju njihove lokalne zajednice, te potaknuti sadašnje i buduće poslodavce na investiranje u mlade naraštaje. Socijalni dan koji provode mnoge organizacije širom Evrope počev od Danske, Njemačke, Italije i Srbije novac najčešće doniraju u svrhu projekata za mleda na prostoru svoje zemlje. Ista situacija je i sa prvim Socijalnim danom Asocijacije srednjoškolaca u BiH koja će podržati omladinske projekte u svojim lokalnim timovima širom države.

– Želimo što bolje upoznati javnost grada Sanskog Mosta o najznačajnijem projektu srednjoškolaca u našoj državi. U projektu Socijalni dan učestvuje 10 gradova nositelja projekta kao i preko 40 lokalnih timova u okviru Asocijacije srednjoškolaca u BiH, kažu organizatori.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji idu u srednju školu na prostoru BiH.

(abc.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime