Sanski Most: Počinje izgradnja kružnog toka u Prijedorskoj ulici

0
7

SANSKI MOST:  Počinje izgradnja kružnog toka u Prijedorskoj ulici

Sanski Most – U okviru nastavka realizacije projekta rekonstrukcije Prijedorske ulice, potpisan je ugovor o izgradnji trotoara i kružnog toka. Nakon što se okončaju pripremne aktivnosti uskoro se očekuje početak najavljenih radova.

Vrijednost izgradnje trotoara u dužini od 1100 m, i kružnog toka na raskrsnici kod Prvomajske ulice, iznosi 93 000 konvertibilnih maraka, a radove finansira općina Sanski Most. Za izvođača radova izabrana je firma Behić Sani Boj iz Bihaća, a rok za završetak radova je 30 dana.

Najavljena izgradnja trotoara i kružnog toka na raskrsnici kod Prvomajske ulice, svakako će pružiti dodatnu sigurnost za sve učesnike u saobraćaju, obzirom da se radi o jednoj od najfrekventnijih ulica u gradu.
Kako su nas informisali iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu uporedo sa ovim, u toku su radovi na skidanju površinskog sloja asvaltne površine i riječ je o pripremama za presvlačenje ove saobraćajnice potpuno novim asvaltnim slojem.

U proteklom periodu okončano je postavljanje ivičnjaka čime su stvoreni preduslovi za realizaciju drugog dijela projekta. Rekonstrukcija dijela Prijedorske ulice u Sanskom Mostu, saobraćajnice koja predstavlja žilu kucavicu ovog grada, započela je prije nešto više od mjesec dana.
Ukupna vrijednost projekta, koji podrazumijeva potpunu rekonstrukciju dionice Prijedorske ulice, od raskrsnice sa Prvomajskom ulicom pa sve do raskrsnice koja ovu ulicu spaja sa magistralnim putem M-15, odnosno Bulevarom 5. korpusa, iznosi 300 hiljada maraka.

Izgradnju trotoara i kružnog toka finansira općina Sanski Most, a sredstva za preostale radove presvalčenja novim slojem asvalta pomenute saobraćajnice obezbijeđena su od strane Direkcije za ceste Unsko-sanskog kantona. Nakon okončanja svih radova, očekuje se da će ova ulica, za koju se smatra da je jedna od najprometnijih ulica u gradu, zasijati sasvim novim sjajem, što će Sanskom Mostu dati jedan sasvim nov i moderan izgled.

(inmedia.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime