16. Oktobar 2013

pori_0Sanski Most, Bihac, Travnik, Kljuc – Na Planini Mulež je ujedno održan i čas istorije u povodu obilježavanja osamnaeste godišnjice od pogibije pukovnika Osmana Porića, a prisusvovale su općinske i boračke delagacije iz Sanskog Mosta, Ključa i Travnika

SANSKI MOST, 14. oktobra – U povodu obilježavanja 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta  jučer je organizirana tradicionalna planinarska šetnja „Pohod na Mulež“  čime je obilježana osamnaesta godišniica pogibije  pukovnika Osmana Porića iz Travnika, koji je poginuo 13. oktobra 1995. godine, u posljednjim ratnim dešavanjima nakon oslobođenja gradova u Bosanskoj krajini.
Pedesetak planinara iz Sanskog Mosta, Bihaća i Ključa je pješačilo oko osam kilometara velikog uspona od sela Podovi do vrha Muleža. Kako rekoše, nije im bilo teško jer  je ovim činom odata počast svim pripadnicima Armije Republike  BiH koji su svoje živote dali za slobodu Sanskog Mosta.
Na Planini Mulež je ujedno održan i čas istorije u povodu obilježavanja osamnaeste godišnjice od pogibije pukovnika Osmana Porića, a prisusvovale su općinske i boračke delagacije iz Sanskog Mosta,  Ključa i Travnika. Komandant Osman Porić  je odlikovan i najvišim armijskim priznanjem „Zlatni ljiljan“. Ratni put je počeo u štabu 312. travničke brigade, a potom je unaprjeđen za komadanta 708. brigade iz Novog Travnika, na čijem je čelu i poginuo.

(rtvusk.ba)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR