Sanel Mahić, SDA praktičar, svojeručno potpisao demant Asima Kambera i tako posramio svjetsku ¨neznalicu ¨ Alberta Eeinsteina dokazavši SDA teoriju relativnih noviteta u praksi

0
36

nihade-700x357BiH – Svaki član SDA stranke, uz “Allahovu” (Asimovu) pomoć, može u isto vrijeme (od 8 ujutro do 16 poslijepodne) obavljati 2 različita posla, na različitim lokacijama, udaljenim jedne od druge 130 kilometara, te u tom vremenskom periodu od 8 radnih sati, zaraditi šiktu od 16 sati, plus tople obroke za oba radna mjesta, putne troškove za oba radna mjesta i regrese za oba radna mjesta !

Danas tu SDA “teoriju” RELATIVITETA, koja posramljuje jadnog Alberta Einsteina, potvrđuje Mustafa Avdagic, radeći u isto vrijeme kao hirurg u JZU Opća bolnica Sanski Most i kao načelnik Općine Sanski Most i to u isto vrijeme, dok po kafićima u Prijedorskoj ulici ispija kahve!

Naime, Sanel Mahić je nekoliko godina PRAKTICIRAO SDA teoriju RELATIVITETA, radeći u istom radnom vremenu u Birou rada u Sanskom Mostu i kao ministar finansija u Vladi USK-a u Bihaću !

Sanel je u tom istom osmočasovnom radnom vremenu ostvarivao šesnaestčasovna prava, sa toplim obrocima na oba radna mjesta, sa putnim troškovima na oba radna mjesta i regresima, na oba radna mjesta !

Saznavši za ovu svoju bruku, Albert Einstein je umro po drugi put !

SANEL KAO PRAKTIČAR SDA TEORIJA PO USMENOM NALOGU ASIMA KAMBERA, SVOJOM RUKOM POTPISUJE, ASIMOVOM RUKOM PISANE DEMANTE, NAVODA NTV”101″ I NA TAJ NAČIN POKUŠAVA OPRATI GAĆE ASIMA KAMBERA, ŠTO VEC ZADIRE U DRUGE VRSTE TEORIJA !

“Sanelov” demant je u originalnom prilogu, a glavni i odgovorni urednik NTV”101″, Rezak Hukanovic, narodu daje na uvid nacin poslovanja JAVNIH USTANOVA, pod kontrolom Asima Kambera, putem njegovih poslusnika ! Ovaj put je to JP”Vodovod i Kanalizacija”

REZAK HUKANOVIC:

I dalje izloženi medijskoj hajci Asima Kambera i njegovih poslušnika u organima uprave i budžetskim firmama, na čijim su rukovodećim mjestima kadrovi SDA, birani voljom ovog sanskog šerifa, krenućemo analizom poslovanja ovih prividno moćnih kompanija.

Da li su baš toliko moćne ili skriveno u tami zakulisnih radnji ostvaruju svoje poslovanje uz aminovanje Kamberovo, i bez ikakve kontrole udaraju po džepovima gradjana Sanskog Mosta.

Evo, neka narod zna. Danas ćemo se zadržati u JP Vodovod i kanalizacija, koju vode kadrovi SDA, u kojoj je svaka informacija zaključana sa 9 katanaca.

Naravno, nije za Asima Kambera koji zloupotrebljavajući svoj uticaj na čelne ljude firme, javno objavljuje račune o neplaćanju usluga, što je i zakonom kažnjivo.

Mi se danas nećemo baviti ovim pidžama političarem, brigu o njemu prepustićemo paragrafima Zakona i onih koji su odredjeni da te zakone primjenjuju.

Da li su računi koje dobijaju naši gradjani, kao korisnici usluga JP Vodovod i kanalizacija, relevantni, ili ovi nezakonito udaraju na i onako prazne džepove svojih potrošača. Ako je suditi po onome što zakon kaže – nisu. Svaki brojač protoka vode, vodomjer, prema odredbama Zakona o mjeriteljstvu BIH iz 2001. godine i službenog lista R BIH iz 1994. godine mora biti kalibriran, tj. baždaren svakih 3 do 5 godina, zavisno od njegove veličine i protočnosti.

Po članovima 29 i 31 Zakona o mjeriteljstvu vodomjer se smatra neispravnim ako je istekao rok od poslednjeg kalibriranja.

Koliko je nama poznato ni jednom u Sanskom Mostu, od osnivanja JP Vodovod i kanalizacija nije izvršeno baždarenje vodomjera, što daje sumnju svakom potrošaču na ispravnost vodomjera i realne račune za utrošak vode.

Formalno gledano, ako bi se potrošač tužen zbog neplaćanja računa pozvao na starost plombe na svom vodomjeru, nema suda koji bi imao hrabrosti da presudi naplatu. Taj potrošač bi bio amnestiran, zbog jasne odredbe Zakona. Takav je slučaj i sa našom kompanijom. Skoro 7 godina od ugradnje vodomjera u zgradi NTV 101, isti nije baždiran, i sva mehanizacija JP Vodovoda i kanalizacije, i radnici poslati da nam isključe vodu, dakle, nebi bili dovoljan dokaz pred sudom. Mada bloger pominje enormne iznose naših dugovanja i račune koje mu dostavljaju njegovi poslušnici u JP Vodovoda, koje je on, uzgred rečeno, tamo i zaposlio, taj iznos je daleko manji. Mi ćemo pred nadležnim sudom tražiti naša prava te zamoljavamo uposlenike JP Vodovoda i kanalizacije da baren druge potrošače ne izlažu toj vrsti javne osude. Neka svu svoju energiju i svoje resurse upotrebe u prevazilaženje ovog, sada nametnutog problema baždarenja vodomjera, jer to je njihova zakonska obaveza.

Kalibriranje vodomjera je potrebno radi čišćenja od mulja i zemlje, zamjene potrošenih plastičnih dijelova i, prije svega, radi utvrdjivanja tačnosti mjerenja. Jedna od akreditovanih kompanija za baždarenje vodomjera manjeg protoka, dakle onih u domaćinstvima, nalazi se u Bihaću.

Baždarenje vodomjera košta izmedju 30 i 700 KM, zavisno od njegove veličine i protoka i taj trošak, u slučaju Sanskog Mosta, pada na teret JP Vodovoda i kanalizacije, a ne na teret potrošača. Samo kompanije kojima održavanje vodomjera je posebna usluga i ne spada u njihovu registriranu djelatnost mogu naplaćivati kalibriranje vodomjera, što nije slučaj sa JKP Sana.

Razumijemo teško materijalno stanje u JP Vodovoda, ali oni koji vode ovu režimsku firmu, direktorica Merima i Kamberov heroj Šupuk, brži izlazak iz poslovne krize trebaju tražiti na zakonom propisan način, a ne nerealnim cijenama usluga preko džepova potrošača i lošim servisiranjem, što, kako se vidi, nije ni pravno utemeljeno,” kaze glavni i odgovorni urednik NTV”101″, Rezak Hukanovic .

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime