Salkić u Dubaiju posjetio štand bh. kompanije “Buroj Ozon”

0
15

burojozone-salkic-ramiz

Dubai, Sarajevo, Trnovo, Banja Luka – Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić, drugog dana boravka na Investicijskom forumu „Annual Investment Meeting“ u Dubaiju, posjetio je danas sajam “International Property Show” i štand bosanskohercegovačke kompanije “Buroj Ozon”, te razgovarao s direktorom Ismailom Ahmedom.

U pratnji potpredsjednika Salkića bili su ambasador Bosne i Hercegovine Zoran Miličević, zatim Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo i Hamdija Efendić, direktor Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Kompanija “Buroj Ozon” svjetskim investitorima predstavila je projekat izgradnje mega-turističkog grada u općini Trnovo, nedaleko od Sarajeva.

Direktor Ahmed kazao je potpredsjedniku Salkiću da je izgradnja grada Buroj Ozon najveća pojedinačna poslijeratna investicija u Bosni i Hercegovini.

-Posebnu pažnju posjetilaca izazvao je projekat Buroj Ozone ili kako ga ovdje na Sajmu zovu Bosanski Dubaji. Danas smo imali priliku razgovarati s predstavnicima ove kompanije, koji su nam saopćili da će u narednih devet godina, u više faza, biti investirano oko 4,5 milijardi maraka – kazao je Salkić.

Investicija je pokrenuta prošle godine, osigurani su administratuvni preduvjeti, a kroz razgovor smo dobili uvjeravanja da će gradnja otpočeti u drugoj polovini mjeseca maja.

-Očekujemo da će nakon pokretanja ovoga projekta biti ohrabreni i drugi investitori iz cijeloga svijeta. Ovdje smo imali priliku razgovarati s investitorima i upoznati se s brojnim problemima na koje oni nailaze prilikom dolaska u BiH.

Rješavanju tih problema moramo pristupiti sistemski, kako bi BiH učinili što interesantnijom za ulaganja. Kompanija Buroj Ozone prošla je kompletan proces i njihovo iskustvo je jako važno za državne institucije, ali i za nove investitore, kazao je potpredsjednik RS-a, saopćeno je iz Kabineta Potpredsjednika RS-a.

Menadžment kompanije „Buroj Ozone“ informirao je Salkića da je nastup na sajmu „International Property Show 2016“ bio izuzetno uspješan.

Najavili su skoro dolazak investitora koji će ulagati u ovaj turistički grad.

(Faktor.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime