Rusmir Hrvić: Izuzetno smo zadovoljni radom Klasovog pogona u Srebrenici

0
19

imagesSrebrenica  ̶  Klas d.d. Sarajevo je postao članica grupacije AS u februaru 2014., a od tada je izvoz porastao za 40 posto u odnosu na isti period prethodne godine, izjavio je za Agenciju Fena Rusmir Hrvić, direktor Klasa d.d. Sarajevo.

Hrvić ističe da Klas izvozi u 22 zemlje svijeta, a zemlje u koje plasira svoje proizvode u najvećem obimu su zemlje EU, Danska, Švedska, Hrvatska, Slovenija, zatim SAD, Crna Gora, Srbija.

“Nova tržišta koja je Klas otvorio u ovoj godini su Turska, Bugarska, Slovenija i Francuska. Izvjesno je da ćemo početkom iduće godine otvariti tržišta Slovačke, Rumunije i Makedonije. Proizvodi koje Klas plasira u najvećem obimu na inotržišta su brašno, „zlatni puder“, „sarajevski somun, Klasova jufka, „bosanski lokum“, Klasove pite, tjestenine, zatim maline, i drugo jagodičasto voće, a odnedavno i gljive”, kazao je Hrvić.

Direktor Klasa kaže da su u kompaniji izuzetno zadovoljni i radom Klasovog pogona u Srebrenici te da „teče“ sve po planu.

“Već radimo na povećanju kapaciteta, što će značiti i otvaranje novih radnih mjesta u tom gradu. Radi se o instaliranju dodatnih sušara za tjesteninu”, rekao je Hrvić

Klas, kako ističe, ima 50 maloprodajnih objekata i namjerava u prvoj fazi razvoja svoje maloprodaje, u okviru projekta radnog naziva BH BAZAR, ovaj broj uvećati za još toliko.

Ističe da će u idućoj godini nastojati da ostvare dodatni porast obima i proizvodnje koji sada imaju, za dodatnih 20 posto.

“Radit ćemo puno toga na inovacijama, marketingu i unapređenju ljudskih resursa u kompaniji. Klas je jedan od naših najboljih brandova ikada. Snagu branda osjetili smo već ove godine kada smo za kratko vrijeme uspjeli vratiti naše proizvode na prodajne police. Isto tako, smatramo da je akvizicijom Klasa, sa znanjem, brandovima i kapacitetima koje imamo u AS GROUP, stvorena bitna pretpostavka za razvoj cijele bosanskohercegovačke prehrambene industrije, od primarne poljoprivredne proizvodnje do pozicioniranja snažnih brandova na polici. Već ranije smo najavili da smo spremni sve naše potrebe za kvalitetnim žitaricama, voćem i povrćem za iduću godinu, a naš procjene su da se radi o vrijednosti od oko 40 miliona, zadovoljiti najprije kod domaćih dobavljača”, rekao je Hrvić.

(Agencija FENA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime