Ruski ambasador u BiH prijetećim tonom podržao Dodika u sprovođenju referenduma

0
0

Ruski ambasador u BiH prijetećim tonom podržao Dodika u sprovođenju referenduma

Banja Luka – Jasno je svima da je ambasador Ivancov objavio ovo saopćenje kako bi skrenuo svima pažnju u BiH, naročito Bošnjacima da Rusija odlučno podržava Dodika u njegovim referendumskim avanturama. Baš nas zanima da li Rusija stoji i iza Dodikovih prijetnju da Bošnjaci nemaju nikakvi budućnost u BiH ako ne prihvate RS.

Ruska ambasada u BiH otvoreno nastupa protiv suvereniteta naše zemlje, veoma drsko podržava velikosrpsku politiku Milorada Dodika. Dok se čak i pojedini srpski političari, kao što je Mirko Šarović, negatvno izjašnjavaju o sprovođenju referenduma o Danu Republike Srpske, ruski ambasador u BiH Petar Ivancov objavljuje saopćenje za javnost u kojem sokoli Milorada Dodika da ustraje u referendumu. Ambasador Ivancov prijetećim tonom negira Ustavni sud BiH i upozorava da niko ne može riješiti pitanje Dana RS bez tog entiteta.

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je da pitanje legitimnosti nacionalnog praznika Republike Srpske – Dana Republike Srpske, ne može biti riješeno bez učešća naroda tog entiteta. “Pitanje održavanje referenduma je važno za cijelu RS. Siguran sam da je odluka vlasti Srpske o održavanju referenduma bila zbog želje da stanovništvo da svoj stav o tome”, izjavio je Ivancov .

“Ovo pitanje je veoma osjetljivo i stav svih Srba koji žive u BiH je jedinstven oko toga pitanja. Nijedna srpska politička stranka niti udruženje ne govori da je odluka Ustavnog suda BiH korektna”, rekao je ruski ambasador u BiH.

Zanimljiv stav, da li ovo znači da će Rusija podržati sutra Srbe kada jednoglasno donesu odluku da organiziraju referendum o nezavisnosti?

Jasno je svima da je ambasador Ivancov objavio ovo saopćenje kako bi skrenuo svima pažnju u BiH, naročito Bošnjacima da Rusija odlučno podržava Dodika u njegovim referendumskim avanturama. Baš nas zanima da li Rusija stoji i iza Dodikovih prijetnju da Bošnjaci nemaju nikakvi budućnost u BiH ako ne prihvate RS.

(Saff)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime